Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Modra slagalica

Bjelica je u kontaktu s Mamićem, o jednoj se temi osobito razgovara

Nenad Bjelica i Zoran Mamić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/5
21.06.2019.
u 07:04

Dodatni problem s kojim će se Bjelica suočiti tijekom priprema je nedostatak igrača. Nije lako raditi s 19 igrača i tri vratara, a bez 12 reprezentativaca koji mu nedostaju

U Maksimiru nikad nisu skrivali velike apetite, na tom stadionu, a i oko njega, uvijek je velika “glad”. Pa i kada smo se svi jako dobro “najeli” prošlosezonskih rezultata Dinama, opet smo osjetili “glad”, sada bismo svi još više nego u toj povijesnoj sezoni u kojoj je nakon 49 godina dočekano proljeće na europskoj sceni pa i preskočena još jedna stuba u njemu.

Svjestan je toga i trener Nenad Bjelica, zna da ne može živjeti od jučer, da će se gledati samo danas i sutra. No, nakon što je krenuo s momčadi, doduše krnjom, u pripreme i on je istaknuo ciljeve:

Želja je Liga prvaka

– Želimo barem izjednačiti rezultate iz prošle sezone, pa ih možda još i poboljšati. Želimo što više europskih utakmica, želimo opet na puno europskih putovanja – postavio je cilj Bjelica.

Osim ulaska u osminu finala Europske lige, Dinamo je izuzetno uvjerljivo osvojio naslov prvaka, bio je apsolutno nedodirljiv na putu do novog naslova.

Bjelica bi si sad rado ispunio želju i odveo plave u skupinu Lige prvaka. Taj put ne počinje na baš lagani način, Sheriff je nezgodan suparnik s trenerom Zekićem na čelu, a ni sljedeće moguće stube nisu baš mačji kašalj.

Dodatni problem s kojim će se Bjelica suočiti tijekom priprema je nedostatak igrača. Nije lako raditi s 19 igrača i tri vratara, a bez 12 reprezentativaca koji mu nedostaju.

U pripreme je Bjelica krenuo bez Livakovića, Petkovića, Ademija, Rrahmanija, Kadziora, Moharramija, Gojaka i Stojanovića koji su bili u svojim reprezentacijama i priključit će se pripremama kad plavi već budu u Moravskim Toplicama.

Mladi reprezentativci Dani Olmo, Ivan Šunjić, Nikola Moro i Lovro Majer su na Euru U-21. Hrvatska nije dobro startala, ako se nešto drastično ne preokrene u našoj igri, brzo bi se mogli vratiti, a Dani Olmo bi mogao produljiti boravak u Italiji.

Naime, nakon poraza od Italije, njegova se Španjolska vratila i pobijedila Belgiju s 2:1, a Olmo je bio u udarnih 11 i igrao je odlično te postigao i pogodak za 1:0.

Može to veseliti Dinamo jer cijena Daniju samo raste takvim predstavama, ali odu li Španjolci dalje, Bjelica će se načekati svog bisera, iako je jako upitno hoće li uopće ostati igrač Dinama.

Dok će spomenuti reprezentativci imati dovoljno vremena da se po posebnom programu pripreme za drugo pretkolo, mladi reprezentativci teško da će tada na travnjak.

– Vjerojatno na njih nećemo moći računati u tom drugom pretkolu. Iako ni oni svi nisu u istom stanju, Majer i Moro manje su “izraubani” tijekom sezone, Olmo i Šunjić više, ali procijenit ćemo u kakvom je tko stanju i polako raditi s njima – kazao je Bjelica.

Gledajući imena 22 igrača koji su krenuli u pripreme, dojam je da se može složiti jako dobra momčad koja bi se mogla boriti (pa i izboriti) za naslov prvaka i bez 12 reprezentativaca.

Primjerice, sastav: Zagorac - Pinto, Theophile, Dilaver, Leovac - Gjira - Hajrović, Atiemwen, Gavranović, Oršić - Andrić nije nimalo loš, a ne treba zaboraviti Šituma, Leškovića, Perića, Marina koji lako mogu naći mjesto u toj postavi, a i klinci koje je Bjelica uzeo kvalitetni su i mogu uskočiti kad god bude trebalo.

Stiže lijevi bek

Bjelica je u stalnom kontaktu sa Zoranom Mamićem, sportskim direktorom, i rade na dovođenju pojačanja.

Ivo Pinto je ovdje, očekujem da ćemo uskoro, možda do odlaska u Sloveniju 24. lipnja ili koji dan kasnije, dovesti i lijevog beka, a moguć je još koji dolazak. Uvijek treba svježe krvi u momčadi – govorio je Bjelica.

No, neki će iskusni i otići, Rrahmani gotovo sigurno, a čekaju se ponude za najbolje, Olma, Livakovića, Moru, Gojaka... Plavima će ljeto biti zanimljivo.

Ključne riječi

Komentara 6

PR
prajdali100
07:58 21.06.2019.

Kako u ligu prvaka a čekaju se ponude za najbolje igrače ? Ili će se osnažiti postojeća momčad ili piši propalo.

Avatar rijetko kulturan
rijetko kulturan
07:26 21.06.2019.

Dovodi nezadovoljnog Neimarra, šekiju se turban smrzo kad je čuo Mamićev glas na drugoj strani žice?

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
07:27 21.06.2019.

za Dinamo bez daltona!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije