Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DINAMO – YOUNG BOYS

Bivši hrvatski izbornik poziva na oprez: Ja nikad ne bih napravio što i Bjelica

Dinamo - Osijek
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/5
28.08.2018.
u 09:41

– Ja nikad ne bih rotirao deset igrača, neće to moći ni Bjelica cijelu sezonu – rekao je Otto Barić

Dinamo je na korak od ostvarenja sna, igranje jeseni u Europi već je ostvario prolaskom preko Astane, a sad ih još samo 90 minuta (možda i 120) dijeli od skupine Lige prvaka i ulaska u ždrijeb skupina koji će biti u četvrtak u 18 sati u Grimaldi Forumu u Monte Carlu.

Ovo im je najteža utakmica

Iako su u Maksimiru zacijelo već rezervirali zrakoplovne karte za odlazak u Kneževinu, trener Nenad Bjelica fokusiran je samo na današnji uzvrat s Young Boysima. U tu utakmicu Dinamo ulazi s 1:1 iz Berna, dakle ima rezultatsku prednost pa i s 0:0 prolazi. To otvara Bjelici razne opcije za slaganje igre, u svakom slučaju ne mora juriti grlom u jagode i otvoriti suparniku koridore za kontranapade. Bjelica je dosad pokazao da zna složiti pravu taktiku, a njegovi igrači pokazali su da imaju karakter, da imaju srce i zato su nagrađeni. Naime, danas će u Maksimiru konačno biti mnogo gledatelja.

– Dinamo mi ove sezone izgleda prilično zrelo, puno zrelije nego prošlih godina. Prodali su neke igrače, ali opet imaju dosta svojih i mladih koji su već dulje ovdje ili su neko vrijeme bili ovdje, kao Gojak, Oršić, Olmo... Doveli su dosta novih igrača i sad su dobili zdravu momčad – ocijenio je Otto Barić, a njegovo iskusno oko dobro zna prepoznati stanje stvari. No odmah je, na upit o današnjoj utakmici, Barić povukao ‘'ručnu'’, pozvao na oprez.

– Ovo danas Dinamu je najteža utakmica. Prije svega jer je suparnik plavih jako dobar, to je momčad koja se stvarala dvije-tri godine, prošle je sezone bila jako dobra. U nekim su stvarima bolji od Dinama, fizički su jaki i bolji su u skoku, ali Dinamo ima mogućnosti za ulazak u Ligu prvaka, pa onda može i tamo osvajati bodove.

Kako igrati ovakvu utakmicu u kojoj imate prednost, doduše minimalnu, nakon prvog susreta?

>> Pogledajte Večernji pressing s Igorom Štimcem i Davorom Šukerom

– Treba znati da je tih 1:1 ostvareno dosta sretno, ali i zasluženo. Jako je važno kako će se Dinamo postaviti u današnjoj utakmici. Mora biti agresivan i napadati, ali i uvijek ostati s pet igrača u obrani. Budu li pametni, mogu proći, zaraditi veliki novac i onda probati, a rekoh da mogu, osvajati bodove u skupini Lige prvaka. Naravno, ovisno u kakvu će skupinu ući ako prođu – kaže Barić.

Iskusnom stručnjaku nije se svidjelo kada je Bjelica protiv Rudeša između dvije europske utakmice uveo 11 novih igrača. Trener Dinama sada je to napravio i protiv Lokomotive, ali sad je to izgledalo dosta dobro.

Ući u ritam srijeda-nedjelja

– Ja nisam za takve promjene, ali ako treneru to uspijeva – odlično. No ne sjećam se da je netko tamo radio. Protiv Rudeša to je izgledalo jako loše, sad je dobio Lokomotivu, ali opet mislim da nije dobro toliko mijenjati. Uostalom, treba navikavati momčad na ritam od dvije utakmice tjedno, pa to će sad igrati cijelu jesen, neće moći stalno mijenjati cijelu momčad – kazao je Barić i za kraj zaključio:

– Dinamo je sve ovo zaslužio, ne treba bježati od činjenice da je dobar. Prepoznali su to i ljudi, dobili su plavi sad publiku. Pobijede li danas, odnosnu uđu li u Ligu prvaka uz toliko publike, onda će ih se i dalje gledati, onda su već pobjednici ove godine. Vidi se da Dinamo sad ima zdravu, karakternu momčad i ljudi su to prepoznali, a na plavima je sad da te sve ljude zadrže uz sebe.

Poruka plavima bivšeg trenera Dinama je jasna, sad je sve na Bjelici i njegovim izabranicima. Sami su izborili ovakvu lijepu poziciju, nitko im ništa nije poklonio. Pokazali su da su momčad koja igra sa srcem, koja se bori, koja trči, koja ne gubi glavu i kad ne krene dobro. No sad u ovih 90 minuta, u utakmici sezone za klub i za sebe opet moraju dati sve. Moraju zaboraviti da imaju tu minimalnu prednost iz prve utakmice i u toj najvažnijoj utakmici ponuditi svoj maksimum i zaraditi dodatnu naklonost publike, zadržati ju na stadionu. Bar dok ne dođu kiše i loše vremenske prilike jer na taj jadni stadion bez krova, kad dođu kiše jesenske i hladnoća u studenome i prosincu, samo sjajne igra mogu dovući veći broj ljudi. A plave se sad može gledati ili na stadionu ili na novim sportskim programima budu li u Ligi prvaka (Planetsport), a i u HNL-u su odavno na komercijalnoj televiziji (Arenasport). 

Komentara 16

DU
Deleted user
10:00 28.08.2018.

Sretno plavi.

Avatar Nevolimzadruzniklubic
Nevolimzadruzniklubic
10:21 28.08.2018.

Sretno večeras, borite se i idete u LP, zaslužili ste, naprid Bjelica igrači i naravno Zdravko

CR
CrniGaro
10:22 28.08.2018.

Sretno u ligi prvaka Dinamo je,živio Zdravko Mamić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije