Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Otišao u SAD

Bivša nogometna zvijezda danas poslužuje kavu i pecivo

Hakan Sukur
Foto: Reuters/Pixsell
1/2
05.05.2018.
u 12:59

Hakan Şükür je Tursku napustio 2015. godine te je sa suprugom i djecom emigrirao u SAD. Suvlasnik je restorana u mjestu Palo Alto u Kaliforniji, gdje svakodnevno i sam poslužuje goste

Najslavniji turski nogometaš Hakan Şükür već godinama ne živi u domovini. Najbolji strijelac reprezentacije u povijesti i igrač koji je postigao najbrži pogodak na Svjetskim prvenstvima (u utakmici za 3. mjesto protiv Južne Koreje zabio je gol u 11. sekundi) otkrio je čime se bavi. 

Tursku je napustio 2015. godine te je sa suprugom i djecom emigrirao u SAD. Suvlasnik je restorana u mjestu Palo Alto u Kaliforniji, gdje svakodnevno i sam poslužuje goste.

- Mogao sam dobro živjeti. Sada bih bio ministar da sam prihvatio igru i uradio ono što su tražili od mene. Ali, evo sad prodajem kavu i pecivo - rekao je bivši turski nogometaš.

Nakon što je završio igračku karijeru Şükür se 2008. na Erdoganov nagovor priključio stranci pravde i razvoja. Slavni nogometaš izabran je za zastupnika u turskom parlamentu, ali je nakon korupcijske afere u stranci, nakon dvije godine odstupio s dužnosti.

Potom se priključio Gülenovoj stranci, te ga je Erdogan stavio na crnu listu. Turski je predsjednik 2016. godine Gülena optužio za pokušaj državnog udara u kojem je poginulo više od 250 ljudi, a više od 60 tisuća je završilo u zatvoru. 

- Nakon što sam napustio parlament stalno sam imao problema. Što god sam pokušavao nailazio sam na prepreke. Mislio sam proći će, ali nije. I došao sam u SAD - rekao je Şükür koji je godinu dana prije pokušaja puča otišao iz Turske.

U domovini mu je ostala većina obitelji, njegov otac godinu je dana proveo u zatvoru. Zbog optužbi za pomaganje u državnom udaru Erdogan je izdao nalog za Şükürovo uhićenje, zaplijenjena mu je cijela imovina, te su mu blokirani računi.

- Turska je moja zemlja i volim turski narod. Mediji su promijenili sliku o meni, ali možda se jednog dana vratim - rekao je Hakan Şükür te dodao:

- Tama ne može trajati vječno. U Americi je drugačije, vidite, ovdje LeBron James smije kritizirati predsjednika. Najbitnije je da ljudi imaju slobodu i mogu reći što žele. U Turskoj je takvo nešto nemoguće!

Şükür dalje igra nogomet, a nedavno je za jedan amaterski klub zabio 11 od 15 golova. Jednog dana želi otvoriti nogometnu akademiju. Rado pozira sa svima koji se žele fotografirati s njim, iako priznaje da ga u pekarnici rijetko tko prepozna.

- Jedna gospođa je došla u pekarnicu i vidjela da se neki gosti fotografiraju sa mnom. Rekla je: "Ne znam zbog čega sve to, pa i nisi nešto posebno zgodan" - rekao je nekadašnja turska nogometna zvijezda Hakan Şükür.

Ključne riječi

Komentara 15

UM
umnjak
14:19 05.05.2018.

I taj Erdogan dokazi u Sarajevo imati predizborni skup. Strasno!

MA
MarkoPenovic
13:37 05.05.2018.

Ovo je dokaz da u Turskoj cvjeta demokracija

Avatar whitesox
whitesox
13:49 05.05.2018.

To se sprema i BiH! Turska i njihovi saveznici žele je podijeliti na dvoje a treći narod napokon iskorijeniti!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije