Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na B Mastersu tenisačica

Bertens prejaka za Donnu Vekić

Donna Vekić
Foto: Reuters/Pixsell
22.10.2019.
u 12:55

U drugom setu se vidjelo da se Vekić ne može nositi s Bertens, u ovom trenutku 10. tenisačicom svijeta i zato prvom nositeljicom turnira. U ukupnom omjeru pobjeda i poraza s Kiki Donna i ne stoji tako loše (3-4), ali u 2019. Nizozemka vodi s 3-1 u pobjedama.

Donna Vekić nikako da ove godine pronađe ključ za pobjedu protiv Nizozemke Kiki Bertens. Na B Mastersu u kineskom gradu Zhuhaiju 23-godišnja Osječanka je doživjela i treći ovosezonski poraz od iste suparnice, ovaj put sa 6:7 (5), 2:6. Donna se dobro držala u prvom setu, imala je i break prednosti, ali izgubila ga je, a potom posustala u završnici tie-breaka.

U drugom setu se vidjelo da se Vekić ne može nositi s Bertens, u ovom trenutku 10. tenisačicom svijeta i zato prvom nositeljicom turnira. U ukupnom omjeru pobjeda i poraza s Kiki Donna i ne stoji tako loše (3-4), ali u 2019. Nizozemka vodi s 3-1 u pobjedama.

Teniski zaljubljenici u Hrvatskoj vjerojatno očekuju i pravocrtniji Donnin napredak, no ona je još uvijek mlada i sklona oscilacijama. Ipak ušla je u Top 20 svjetskog tenisa, a u konkurenciji igračica do 24 godine na vrlo dobrom je devetom mjestu.

Već sutra će Vekić ponovno na teren, ovaj put će s druge strane biti 24. igračica svijeta Ukrajinka Dajana Jastremska. Donna je u skupini Azaleja, a danas kreće i Petra Martić, koja je smještena u skupinu Orhideja u kojoj su još Amerikanka Madison Keys i kineskinja Saisai Zheng.

Puno uspješniji od Donne bili su u Kini naši tenisači na jednom ATP Challengeru, ali u gradu Liuzhou. Borna Gojo već je stigao do osmine finala nakon što je sa 7:6 (5), 6:0 nadjačao Kineza Yana Baija, 221. tenisača svijeta. A prvo kolo je (nakon što je apsolvirao kvalifikacije) prošao i Matej Sabanov pobijedivši Kineza Yuanfenga Lija sa 6:3, 6:2. Braća Sabanov su pak u konkurenciji parova ušli u četvrtfinale, sa 6:4, 6:3 svladavši Nedunchezhiyana i Shamasdina (Ind/Kan).

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
14:11 22.10.2019.

Donna je najnespremnija igračica među 20 najboljih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije