Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVIO PROMJENE

Baldasar šokiran dugom Hajduka od 124 mil. kuna: Ovako ne ide!

ivo baldasar
Ivo Čagalj/PIXSELL
10.09.2013.
u 15:21

U eteru Radio Splita gradonačelnik je izrazio zgražanje financijskom situacijom bijelih i najavio radikalne promjene u vođenju kluba

Pogled na račun Hajduka u predvečerje derbija s Dinamom zgrozio je splitskog gradonačelnika Ivu Baldasara. Hajduk je trenutačno dužan više od 124 milijuna kuna. Kada je to Baldasar vidio, jednostavno je poludio. Shvatio je ono što se već dugo zna, da Hajduk ne može daleko poslujući na ovaj način. Sve je Baldasar izrekao u eter Radio Splita.

– Eksperiment u kojem je udruga Naš Hajduk, podržana Torcidom i jednim dijelom javnosti, a i sam sam ga podržao, u jednom djelu je uspio, ali došao je do svog kraja. Izbacio je politiku, sveo je klub u realne okvire, izabrao Nadzorni odbor, koji je izabrao upravu. Potpuno mi je jasna situacija, moramo prekinuti s modelom koji smo imali do jučer, Hajduk se ne može održavati na ovaj način, ne može biti, ono što smo popularno nazivali, narodni klub. Klub povećava gubitke unatoč pokušaju smanjenja troškova. Oni su napravili ono što su mogli, ali što se mene tiče, završili su svoj posao, uredno ga odradili. Sustav nam pokazuje da se na ovaj način ne može, ne treba nikoga kriviti za to. Klub je imao loše rezultate, stadion je neodržavan i gori je nego što je bio. Dug se povećao, sada je veći od 124 milijuna kuna, to moramo presjeći – kazao je Baldasar.

Uskoro će tematska sjednica Gradskog vijeća Splita o Hajduku. Baldasar će imati jasan stav. Ima tri vizije.

– Nastavi li se ovako ili ćemo ga ugasiti jer je situacija takva ili ćemo ga financirati iz gradskog proračuna, pa će vegetirati i biti deveti, a treća opcija je prodati klub privatnom vlasniku. Nastavimo li ovako dalje, klub će se ugasiti za godinu, dvije, tri... Nije pitanje hoće li se ugasiti, već kada će se ugasiti. Jedina opcija koja je prihvatljiva jest prodaja, ali o tome će odlučiti vijećnici – rekao je Baldasar.

U svom izlaganju dotaknuo se i sportskog direktora, Šveđanina Jensa Anderssona za kojeg se govori da po slovu ugovora ima proviziju od transfera.

– Njegov rad vidjeli smo u prijelaznom roku u kojem Hajduk nikoga nije prodao, nije ništa zaradio. Očekujem od uprave da u najkraćem vremenu povuče svoj potez. Iskreno, očekujem od njih da povuku potez, jer onaj tko je neuspješan već bi bio negdje drugdje – zaključio je Baldasar.

Sudeći po gradonačelnikovim riječima, sljedećih će dana opet biti „veselo“ u Poljudu.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije