Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREKRŠIO KODEKS

Anti Rebiću zbog napada na Dalića prijeti teška kazna, ovo su moguće sankcije HNS-a

Velika Gorica: Trening hrvatske nogometne reprezentacije uoči utakmice protiv Armenije
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/5
04.07.2021.
u 09:02

Rebić je prekršio Kodeks ponašanja HNS-a i može dobiti šest utakmica zabrane ako ga netko iz Saveza prijavi.

Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Rebić podigao je puno prašine objavama na Instagramu nakon Eura kada je prvo prozvao izbornika Zlatka Dalića, a onda izbrisao profil.

Rebić bi na kraju mogao biti kažnjen. Prijeti mu novčana kazna od pet do 40 tisuća kuna, a u gorem slučaju šest utakmica zabrane igranja za reprezentaciju. No, zato ga izbornik Dalić ili netko iz HNS-a treba prijaviti Disciplinskoj komisiji.

Rebić je prekršio Kodeks ponašanja HNS-a u kome stoji da sudionici reprezentacije Hrvatske trebaju:

"Davati izjave za javnost, intervjue za tisak, radio ili televiziju na način da to ne šteti  HNS-u, niti nogometu u cjelini. Izjave koje se odnose na unutarnje stvari HNS-a, naročito o treningu, taktici i sl. ili radu izbornika ili vodstva HNS-a mogu se davati samo uz prethodnu suglasnost HNS-a."

U Disciplinskom pravilniku HNS-a u članku 84. predviđene su kazne:

"Nogometni djelatnici na koje se odnosi Kodeks o ponašanju nogometnih djelatnika koji prekrše neku od odredbi Kodeksa, a to ne predstavlja neki drugi prekršaj opisan u ovom Pravilniku kaznit će se:
- igrač - novčanom kaznom ili zabranom igranja do šest utakmica
- djelatnik - novčanom kaznom ili zabranom obavljanja funkcije do šest mjeseci."

A situaciju s Rebićem za Sportske novosti prokomentirao je Marko Smolek, predsjednik Disciplinske komisije.

- Nismo dobili prijavu protiv Rebića pa taj predmet ovog časa ne postoji. No, tijekom ove godine izrekli smo nekoliko kazni nogometnim djelatnicima koji su na neprimjeren način komentirali suđenje, a sve u skladu s Kodeksom. Kaznili smo Damira Miškovića, Nenada Črnka, Zvonimira Šimunovića... Kako je jasno da Kodeks vrijedi i za nogometaše, pogotovo kad je u pitanju reprezentacija koja je iznad svega i da su obvezni držati ga se, i za njih su moguće kazne ako ga prekrše - rekao je Smolek.

Podsjećamo, Rebić je na Instagramu napisao sljedeće za što, prema Kodeksu, sigurno nije imao suglasnost HNS-a:

"Nakon svega nije ni bitno tko je 'krivac' činjenica je da smo zadnje 2-3 godine sra... Osobno mi je žao što nismo imali nekoga da iskoristi ovu talentiranu generaciju + dva genijalca (L i M), da napravimo nešto (puno) više na ovom prvenstvu."

>> Pogledajte razgovor s Ćirom Blaževićem

Ključne riječi

Komentara 42

AF
AfganistanskiHrvat
10:40 04.07.2021.

Koliko god da je Rebić bukva rekao je istinu. Šta je Dalić zlatno tele umjesto da uđe u polufinale s ovim igračima on je htio ulaznicu za Katar. Dalić je kriv za ispadanje na ovom prvenstvu i loše vođenje reprezentacije.. Ako je Rebić prkršio kodeks naspram Dalića onda je i dalić naspram reprezentacije jer ju je preuzeo da bi s njom ostvario što bolji plasman a ne iborio slijedeće prventsvo. Ukoliko gubiš ne možeš tek u zadnjim minutama mijenjati igrača ili ako je igrač loš uporno ga forsaš. Definitivno i HNS treba protresti kao i sudstvo i Zagreb.

DU
Deleted user
10:14 04.07.2021.

Nekoga kako zabolila istina ..kao da je Rebić jedini krivac ...

ON
ON
11:38 04.07.2021.

Daje Rebic pogrijesio to je tocno. Ali Imam dojam da je tu bilo puno gresaka Sa svih strana. od saveza stozera trenera. Jedna gresaka koja se ne rijesi stvara drugu. Odgovorni bi trebali ovaj EP analizirati, greske otkriti i gledat i da se vise neponavljavaju i idemo dalje. Rebic bi se trebalo javno ispricat.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije