Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HOO proglasio najbolje sportaše, ekipe, trenere, nade, parove...

Ante Kostelić pobjednik 
u zemlji velikih trenera

Ante Kostelić
Jurica Galoić/Pixsell
27.12.2010.
u 22:00

- Gipsu kapa dolje. U izboru HOO-a olimpijske medalje imaju veću težinu od ostalih medalja - istaknuo je Joško Vlašić.

Hrvatski olimpijski odbor proglasio je najuspješnije u 2010. godini. Blanka Vlašić i Ivica Kostelić zasluženo su, nakon novinarskih, dobili nova priznanja, kao i vaterpolisti.

Ivica mirniji od Janice

Razlika je tek u izboru za najuspješniju žensku ekipu. Prema HOO-u naslov je pripao reprezentaciji u samostrelu (Nikolina Krivanek, Tihana Odlešić, Branka Pereglin) koja je na svjetskom prvenstvu u francuskom gradu Avonu osvojila zlatnu medalju. Košarkašice Gospića, koje su prema mišljenju hrvatskih novinara najbolje u 2010., nisu ni bile nominirane.

Najteže je bilo izabrati trenera godine. U konkurenciji sedmorice vrhunskih trenera izabran je Ante Kostelić.

– Za mene veće nagrade od ove nema. Dobiti priznanje od krovne sportske organizacije vrh je vrhova – rekao je Ante Kostelić.

Izbor za najboljeg trenera bila je možda najteža odluka HOO-a.

– Jest, istina je. Vjerujem da su presudile olimpijske medalje – istaknuo je Ante.

Kako teku pripreme za Sljeme?

– Odlično. Ivica neće kao Janica emotivno proživljavati nastup pred domaćim gledateljima. On je mnogo mirniji. U slalomu puno toga odlučuje i ako se sve posloži, mogli bismo se radovati dobrom rezultatu – istaknuo je Ante.

Hoće li možda postaviti stazu za slalom?

– Ha, ha. Neće mi dati – istkanuo je Ante Kostelić.

Joško Vlašić drugi je u izboru za najboljeg trenera.

– Anti kapa dolje. S obzirom na to da je ovo izbor HOO-a, najviše se vrednuju olimpijske medalje, a Ante je zaslužan za dva Ivičina srebra i tome se nema što prigovoriti. Antin je rad s Ivicom vidljiv, posebice od kada se Janica oprostila od aktivnog skijanja i od kada je sve svoje znanje usmjerio na sina – rekao je Joško Vlašić, otac i trener Blanke Vlašić koji je, zajedno s Bojanom Marinovićem, bio drugi u izboru.

– Već sam 40 godina u sportu i mogu samo reći da smo mala zemlja s velikim rezultatima. Kada pogledam sve te silne medalje koje su naši sportaši osvojili ove godine, moram se naježiti. Tih rezultata ne bi bilo bez vrhunskih trenera, a mi ih imamo. Jer vrhunski rezultati ne postižu se s bezveznjacima. Svi su ti rezultati čudesni i jako dobro znam koliko treba uložiti napora, vremena i odricanja da bi se došlo na vrh – kaže Joško.

Kakva je bila konkurencija, nije ni čudo da je posljednji bio Slaven Bilić.

U izboru najuspješnijeg sportskog para, štafete ili posade najuspješniji je veslački četverac koji je osvojio zlato na SP-u.

– Prvi je put jedan sportski plesni par bio nominiran za tu nagradu. Zoran Plohl i Tatjana Lahvinovič, svjetski doprvaci u latinskoameričkim plesovima, na kraju su treći u izboru, ali se nadamo da će već sljedeće godine, kada osvoje svjetski naslov, biti najbolji – rekao je Nenad Židak, predsjednik Hrvatskog športskog plesnog saveza.

19 nastupa – 19 medalja

Zoran i Tatjana ove su godine nastupili na 19 natjecanja i na svih 19 osvojili su medalje.

Za najveće nade proglašeni su džudašica Barbara Matić te plivač Ivan Capan. Dobitnici nagrade Matija Ljubek su Lino Červar, Janko Goleš, Duško Krstulović, Ive Mustać i Miroslav Poljak. Posebno priznanje HOO-a za iznimna ostvarenja u rukometu dobio je Velimir Kljaić. Nagrada za fair-play pripala je jedriličarima splitskog Labuda

 

Najbolja sportašica

Blanka Vlašić

 

Najbolji sportaš

Ivica Kostelić

 

Najbolja momčad

Vaterpolska reprezentacija

 

Najbolja djevojčad

Reprezentacija u samostrelu

 

Najbolji trener

Ante Kostelić

 

Najbolji sportski par

Veslački četverac

 

Najveća nada

Barbara Matić i Ivan Capan

Komentara 2

KS
krivi_sport
08:36 28.12.2010.

O veslačima, u svim tekstovima, tek usput. Svjetski kup sa svim pobjedama, svjetski naslov za U23, europsko seniorsko srebro i šlag sezone svjetski senioeski naslov, nisu vrijedni najboljih. Izmišljena je kategorija \"parovi, štafete, posade\", medijski totalno nezanimljiva, da se predsjednikovomm sportu i ostalim nedodirljivima, gladnim medijskog kolača, ne bi u tanjur mješali neki veslači, kuglači, jedriličar, plesači i i sl. A sponzori onda vele:\"Tko ste vi, gdje ste u medijima....\" Čestitke sportašima, ali novinari...jadno!

FC
fcod
17:08 10.01.2011.

Posebna čestitka najboljoj djevojčadi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije