Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŽELE U PRVU HNL

Amerikanci koji su pokušali kupiti Hajduk imaju plan kupiti Istru

29.02.2012., Pula - Pulski lanac sportskih prodavaonica Lanaton danas je u suradnji s hrvatskim prestavnikom Pume otvorila novi prodajni prostor u centru Pule. Prvi kupac bio je vlasnik NK Istre Mihail Sceglov.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
26.02.2015.
u 11:21

– Mi još nemamo novoga vlasnika i ne mogu nagađati o budućnosti kluba – kazao nam je jučer trener Istre 1961 Igor Pamić dodavši kako je potencijalne ulagače već davno upoznao.

Posao vezan za prodaju Istre 1961 Amerikancima možda je načelno dogovoren, no on još nije formalno zaključen. Tako je vlasnik Istre 1961, Rus Mihail Ščeglov (54), jučer odletio za Moskvu, dok će američki ulagač prionuti dubinskome snimanju stanja u pulskome prvoligašu, koje će potrajati do 15. ožujka. Tek tada moglo bi se pristupiti potpisivanju ugovora.

– Mi još nemamo novoga vlasnika i ne mogu nagađati o budućnosti kluba – kazao nam je jučer trener Istre 1961 Igor Pamić dodavši kako je potencijalne ulagače već davno upoznao.

– Ja nastavljam raditi svoj posao kao i do sada. S vlasnikom kluba Ščeglovom izvrsno sam surađivao i u najtežim trenucima za klub, i žao mi je što je došlo do ove situacije.

Ostao bez partnera

Situacija o kojoj govori Pamić poslovni su problemi ruskoga vlasnika. Mihail Ščeglov tri je godine svaki mjesec u klub ubrizgavao između 400 i 500 tisuća kuna, no prije dvije godine u Rusiji ga je napustio poslovni partner i posao mu je jednostavno stao. Već tada bilo je jasno da više neće moći nositi Istru 1961 na svojim leđima.

Tada su se pojavili Amerikanci, ista petorka iz Phoenixa koja je željela kupiti Hajduk: Michael Glover, Darren Treasure, Ndamukong Suh te dvojica partnera iz sjene čija se imena drže u tajnosti. Njihov interes, kaže nam izvor blizak petorci, ljubav je prema nogometu.

– Vole nogomet, imaju novca i žele ga uložiti u hrvatski klub. Istra im je geografski zanimljiva, žele ondje napraviti turističku meku i u zimskom razdoblju privući inozemne klubove na pripreme – kaže naš izvor.

Gradit će kamp

U tu svrhu spremni su uložiti u gradnju nogometnoga kampa nedaleko od Istrina stadiona, za što, nagađa se, već postoji dogovor s Gradom.

– Pregovori s potencijalnim američkim ulagačem i dalje su u tijeku i dvije su strane u ovom trenutku deset posto bliže realizaciji posla. Iako ima još zainteresiranih ulagača u Istru 1961, naš predsjednik ne želi pregovarati na više strana – kazao nam je direktor NK Istra i bliski suradnik Mihaila Ščeglova Neven Šprajcer.

Prva nagađanja vezana za cijenu pulskoga kluba išla su prema 15 milijuna kuna, no jučer smo doznali da bi svota trebala biti uvećana za još nekoliko milijuna. Ščeglov je vlasnik 65 posto dionica pulskoga kluba.

>> Nama se neće dogoditi Parma, naviknuli smo se snalaziti i živjeti na rubu egzistencije

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije