Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
164 uhićena navijača

Ajaxovi navijači kamenjem gađali Boyse

policija bih
Arhiv VL
22.10.2009.
u 19:21

Epilog nereda u Amsterdamu su 164 uhićena navijača, no zasad nije poznato koliko je u toj brojci i hrvatskih državljana, objavio je nizozemski De Telegraaf.

Naime, tri sata prije utakmice je u centru Amsterdama policija je uhitila 15 navijača zbog sukoba između stotinjak domaćih navijača i nepoznatog broja BBB-a, prenosi nizozemski SportWeek.nl. Kasnije se ispostavilo da je uhićenih mnogo više.

Navodno su navijači Ajaxa gostujućim navijačima organizirali "sačekušu", a u sukobu u centru grada prema Boysima je letjelo i kamenje, navode Nizozemci.

AT5 Nieuws piše da je u poznatoj četvrti crvenih svjetiljki policija okružila veću grupu Zagrepčana koji su u jednom od kafića radili probleme. Okružili su navijače i zatim ih pretresi i tražili putovnice.

- Ima glupana među nama, policija nas je pretresla i tražila putovnice, nije bilo problema s njima, kazao je jedan od navijača za nizozemski AT5.

Specijalci sa štitovima i na konjima cijeli dan patrolirali su gradom ipak nisu uspjeli spriječiti probleme. U neredima i kaosu, javljaju Nizozemci, policija je ozlijedila i nedužnog prolaznika, kojeg je udarila marica u jurnjavi za navijačima.

O divljanju u centru Amsterdama piše i US Today, koji javlja da je nakon tučnjave u centru grada policija privela desetke huligana.

Većina uhićenih su Nizozemci

Nabil Ou-Aissa, glasnogovornik tamošnje policije, objavio je kako je većina huligana koji su uhićeni - navijači Ajaxa.

Associated Press piše kako se 300 policajaca brine da navijači ne dođu u međusobni kontakt, no pišu i da situacija oko 19 sati još uvijek nije bila "pod kontrolom."

O situaciji u Amsterdamu piše i BBC: "Policija je privela više osoba zbog tučnjave u centru grada".

Od 164 uhićena navijača njih 130 zaradilo je prijave zbog remećenja javnog reda i mira i veći dio ih je pušten nakon obrade.

34 navijača sumnjiče se za teže prekršaje, a njih 16 je još u zatvoru i ostati će tamo do petka, navodi Telegraaf. Amsterdamski Parool navodi kako je najmanje 50 uhićenih Hrvata.

Ključne riječi

Komentara 5

ŠB
Široki Brijeg
20:21 22.10.2009.

ma ove \" navijače\" narkomane treba sve pobiti kad budu na okupu pa da normalni ljudi mogu dolaziti na utakmice

SA
SI aka SI
07:47 23.10.2009.

i kad već ne ide našim nogometašima, onda barem naši navijači ostavljaju traga gdje god se našli. Popis je sve duži, a stvaraju ga već dobrih 20 godina- suzavac na Poljudu, Bergamo, Auxerre, pa Livorno, Udine, Malta, Žilina, Prag, Milano, evo sada i Amsterdam (oprostite divljaci ako sam zaboravio nešto, siguran sam da jesam). A policija i pravosuđe ne radi ništa

OR
ordoABchao
20:09 22.10.2009.

stvarno smo najjači :-) pozdrav svim boysima

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije