Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

'Život na vagi' spasio ga je da ne umre od raka: 'Ni roditeljima nisam rekao za dijagnozu'

Policajac priznaje kako je prošao kroz teško razdoblje, ali nije izgubio vjeru u pozitivan ishod
23. veljače 2019. u 07:59 7 komentara 69208 prikaza
Foto: RTL
Pogledajte galeriju 1/3

Od showa “Život na vagi” Osječanin Marijo Barišić očekivao je štošta, ali ne i da će mu spasiti život! Naime, kad je za vrijeme sistematskog pregleda u showu otkrio da ima izraslinu na bubregu, Osječanin Marijo Barišić Baro bio je spreman na gubitak tog bubrega.

Život na vagi Oporavlja se Baro iz 'Života na vagi': Bio sam na operaciji, bila je riječ o malignoj tvorevini

– Doktorica je rekla da možemo izvaditi bubreg ako je tumor jer ljudi ionako mogu živjeti samo s jednim. – govori Baro još uvijek pomalo u šoku. Iako je operiran i prognoze su odlične, prošao je kroz trenutke koje nikome ne bi poželio.

Životne promjene
– U ponedjeljak sam išao vaditi konce i potvrdili su mi da je u pitanju bio karcinom. Na svu sreću nije se proširio – tvrdi uz olakšanje i dodaje – Stari Marac to nikako ne bi detektirao, a kamoli tretirao. Zato sam zahvalan svima s RTL–a– otkriva nam Marijo, otac troje djece koji se u show prijavio jer se počeo brinuti za svoje zdravlje. – Kad sam saznao za izraslinu, u Osijeku sam obavio sve pretrage koje su potvrdile malignost ciste i pripremili su me na najgore – možda ostajem bez bubrega – govori nam hrabri natjecatelj. Tijekom teških trenutaka suočavanja s mogućim ishodom, najveću podršku davala mu je supruga koja je jedina znala za dijagnozu.

 | Autor : RTL Foto: RTL

– Nikome nisam rekao osim ženi. Čak ni roditeljima. Ona mi je sama rekla: “Cijela Hrvatska zna, a tvoji roditelji ne” – smije se Barišić nakon što je sve prošlo u najboljem redu. Operacija je bila uspješna, ne mora ići na terapiju, na bolovanju je i ima istu kilažu kao i po izlasku iz showa. – Doktori nisu našli ni gram sala oko mog bubrega i bili su oduševljeni – pohvalio se Marijo i istaknuo kako oporavak ide jako brzo te da će ga liječnici češće kontrolirati. – Moram šest tjedana mirovati i teško mi je što ne idem u teretanu. Ne smijem voziti ni bicikl – požalio se vedri Baro i dodao – Ljute se što puno hodam! – kroz smijeh je dodao.

Život na vagi Veliki uspjeh: Baro je 'skinuo' ukupno 50 kg, a Irena 'pala' ispod 90 kg

Kada je saznao što mu se sprema, obuzeo ga je strah, a i suradnici showa su primijetili isto. – Htio sam ići kući jer sam se bojao. Glavom mi je prolazilo to da imam troje djece kod kuće, a mogu izgubiti bubreg – otkriva borbeni Baro i opisuje kako su ga bodrili za vrijeme showa. – Cijeli tim iz emisije davao mi je veliku podršku uz poruke da ne odustanem i da će sve biti u redu– zahvalno govori Marijo. Ulaskom u show čvrsto se odlučio na životne promjene vezano uz prehranu i zdravlje, a danas uspješno održava kilažu redovitim treninzima.

Ponosni otac

– Iskreno ne znam bih li išta napravio po tom pitanju da nije bilo Života na vagi – priznaje nam Barišić i dodaje ponosno – Ali uspio sam u svemu! Skinuo sam kilograme, uklonio sam to smeće i živim – s puno optimizma zaključuje ponosni otac dviju kćeri i sina. – Mene djeca nisu nikada vidjela mršavog i to im je bilo veliko iznenađenje – prisjeća se njihovih reakcija nakon što se vratio iz emisije. – Njima isto nisam rekao što se događa.

Znali su da je tata u bolnici, da su ga operirali i da je dobro – izjavio je kandidat. Njegova djeca bila su mu posebna motivacija pri prijavi u emisiju, a po izlasku iz showa njegov šesnaestogodišnji sin Marin koji ima autizam potpuno je promijenio prehranu. – Prije je doslovno živio na fornetima, burecima i buhtlama, a sada smo uspjeli to promijeniti pa jede raznovrsno i puno se kreće. Krenuo je i na bazene – ponosi se otac Marinom. On se osjeća dobro, a ustraje u svom režimu prehrane i vježbanja i nakon emisije – Nastavljam samo s pozitivom. – govori nam policajac s osmijehom na licu dok nam otkriva da se u slobodno vrijeme bavi voćkama i uskoro planira u mirovinu.

Pogledajte i tko su kandidati 10. sezone showa 'Ljubav je na selu'. 

Zoran Vakula
PROGNOZA ZA HRVATSKU
Vakula otkrio kakva bi trebala biti veljača i koliko će biti oborina
PRIPREMA VOZILA
Doznajte kako kvalitetno pripremiti vozilo za zimsku vožnju i osvojite vrijedne nagrade