Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'besposleni uhljebi'

Ne skriva bijes! Naša voditeljica stala u obranu pulske liječnice i prozvala političare

U zanosnom plesu s Markom Grubnićem
Foto: Tomislav Miletić PIXSELL
1/4
01.09.2019.
u 10:42

Trenutno goruća tema u Hrvatskoj je zasigurno plaća pulske liječnice Mirne Milevoj Ražem, a na to se osvrnula i nekadašnja voditeljica Vlatka Pokos.

Njezina plaća od 39 tisuća kuna u pulskoj bolnici izazvala je val komentara. Liječnica iz Pule s preko 40 godina radnog staža i više od 300 radnih sati u mjesecu Mirna Milevoj Ražem dobiva kritike, a na cijelu situaciju oštro je reagirala voditeljica Vlatka Pokos koja s vremena na vrijeme komentira društvene događaje u Republici Hrvatskoj.

Na svom Instagramu objavila je status podrške liječnici izražavajući ogorčenje.

- Već nekoliko dana po hrvatskim medijima se u negativnom kontekstu provlači vijest o jednoj (vrijednoj) liječnici koja zarađuje visoku plaću za hrvatske prilike. Pritome se ženu napada i proziva kao da je nešto ukrala. Želim javno pružiti podršku ovoj liječnici i ostalim hrvatskim liječnicima, koji svoj iznimno odgovoran posao obavljaju u puno težim uvjetima nego zapadni kolege i bivaju vrlo često napadani i anatemizirani u javnosti za svaki propust. U međuvremenu spašavaju tisuće ljudskih života na dnevnoj bazi, ali o tome nitko ne piše. Doktorica Mirna se nema što opravdavati ikome. Sigurna sam da taj novac teško zarađuje i sretna sam što ima liječnika koji dobro zarađuju u Hrvatskoj - započela je Pokos s observacijom hrvatskog društva.

Podsjetimo, bivša pjevačica i voditeljica se osvrnula na slučajeve nasilja; smrti mlade Verene Heinz i nasilje u Murteru. 

- Hrvatski liječnici su sramotno malo plaćeni u odnosu na zapadne kolege, stoga trebamo biti sretni što ostaju u Hrvatskoj iz domoljubno/emotivnih razloga. U zemlji stotina tisuća besposlenih političkih uhljeba, KOJI KRADU JAVNI NOVAC GDJE GOD STIGNU, netko se usuđuje prozivati liječnike?! Sramotno. Kao, uostalom većina stvari koje se u posljednje vrijeme događaju u Hrvatskoj. PODRŠKA HRVATSKIM LIJEČNICIMA - zaključila je na kraju objave Pokos.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#hrvatskilijecnici #zahvalnost #croatiandoctorsareexcellent #hardwork Vec nekoliko dana po hrvatskim medijima se u negativnom kontekstu provlaci vijest o jednoj (vrijednoj) lijecnici koja zaradjuje visoku placu za hrvatske prilike. Pritome se zenu napada i proziva kao da je nesto ukrala. Zelim javno pruziti podrsku ovoj lijecnici i ostalim hrvatskim lijecnicima, koji svoj iznimno odgovoran posao obavljaju u puno tezim uvjetima nego zapadni kolege i bivaju vrlo cesto napadani i anatemizirani u javnosti za svaki propust. U medjuvremenu spasavaju tisuce ljudskih zivota na dnevnoj bazi ali o tome nitko ne pise. Doktorica Mirna se nema sto opravdavati ikome. Sigurna sam da taj novac tesko zaradjuje i sretna sam sto ima lijecnika kolji dobro zaradjuju u Hrvatskoj. Hrvatski linecnici su sramotno malo placeni u odnosu na zapadne kolege, stoga trebamo biti sretni sto ostaju u Hrvatskoj iz domoljubno/emotivnih razloga. U zemlji stotina tisuca besposlenih politickih uhljeba, KOJI KRADU JAVNI NOVAC GDJE GOD STGNU, netko se usudjuje prozivati lijecnike?! Sramotno. Kao, uostalom vecina stvari koje se u posljednje vrijeme dogadjaju u Hrvatskoj. PODRSKA HRVATSKIM LIJECNICIMA♥️♥️♥️

A post shared by Vlatka Pokos Toronto Canada (@vlatkapokos) on

U slučaju nasilja na Murteru pohvalila je žene tog mjesta koje su upozorile na nasilje nad svojom mještankom i prijateljicom Vojnom Jušić, koju je nasilnik udario na njenom radnom mjestu.

Ključne riječi

Komentara 32

NE
Nemojtimenimojneme
11:33 01.09.2019.

Pa ona nije uhljeb. Uhljeb je kada se preko politike proguraš na neko radno mjesto u državnoj ustanovu gdje ništa ne radiš a primaš plaću. Kada živiš na visokoj nozi jer si ljubavnica 40 godina starijem čovjeku, onda si sponzoruša. Molim da se pazi na semantiku.

DU
Deleted user
11:45 01.09.2019.

Kaj nije gospica u Kanadi?

SL
Slaven
17:52 01.09.2019.

Napišem da je ironija da Pokosica nekoga naziva uhljebom i dobijem crveni karton? Zašto?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije