Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za sve ljubitelje nautičkog turizma

Pažanin kuhao na luksuznoj jedrilici od gotovo 23 milijuna kuna koja je u Hrvatskoj imala svjetsku premijeru

Foto: Igor Tomljenović
1/20
28.03.2022.
u 17:20

Tijekom proteklog vikenda u Hrvatskoj je održan prvi VIP Boat Show by Master Yachting vodeći svjetski distributer katamarana i jedrilica, austrijska tvrtka kao jedan drugačiji koncept sajma brodova za koji je izabrana najveća marina na Jadranu- Marina Dalmacija- D marin u Sukošanu.

Tijekom proteklog vikenda u Hrvatskoj je održan prvi VIP Boat Show by Master Yachting. Vodeći svjetski distributer katamarana i jedrilica, austrijska tvrtka odabrala je kao jedan drugačiji koncept sajma brodova za koji je izabrana najveća marina na Jadranu- Marina Dalmacija- D marini u Sukošanu.

Uz mnoštvo stranih investitora, ali i domaćih ljubitelja nautičkog turizma očekivano poglede je plijenila trkaća jedrilica Scuderia 65.

Zahvaljujući organizatorima ova ljepotica je u Hrvatskoj imala svjetsku premijeru. Karbonska luksuzna jedrilica SCUDERIE 65, vrijedna 3 milijuna eura, jedinstven je model, potpuno neuobičajen u klasi sportskih jedrilica. Stvorena je za  sve koji žele imati svoj unikatan primjerak  projektiran po njihovim željama i sa potpisom slavnog arhitekta brodova Harry Miesbauer. Ovu luksuznu jedrilicu dodatno je oplemenio i učinio još atraktivnijom poznati hrvatski chef Ivan Pažanin oduševivši prisutne svojim kuharskim umijećem spravljajući Carpaccio i tartar od ribe u izvedbi molekularne kuhinje od nekoliko kila teškog lubina koji je rijedak ulov zadarskih ribara.

Foto: Igor Tomljenović

Strani investitori, posebice tvrtke koje ulažu u Hrvatsku i dodatno oplemenjuju hrvatski turizam, važan su segment nautičkog turizma koji nam dovodi goste iz zapadne Europe, a oni svoje “domove” to jest brodove koje imaju na vezovima u našim marinama itekako su dobrodošli, istaknuo je u svom govoru ispred Ministarstva Turizma, Državni tajnik Tonči Glavina uz kojeg je na događaju također prisustvovao savjetnik ministrice Igor Radić. Ispred Ureda Predsjednika RH Zorana Milanovića imenovan je da nazoči događaju pročelnik kabineta Bartol Šimunić i glasnogovornik Nikola Jelić koji su uveličali event u marini Dalmacija tvrtke Master Yachting.

Kako su u ovoj godini najveći sajmovi brodova otkazani: Boot Düsseldorf, Austrian Boats show i posljednji u nizu Zagreb Boat Show odlučili su organizirati vlastiti nautički sajam u malome. Tijekom godina rada i sudjelovanja na vodećim sajmovima brodova u Europi posebice kroz ovu pandemijsku situaciju smatrali su da je to najbolja opcija jer upravo tamo imaju svoje urede Master Yachting, Sanlorenzo Adria, Frauscher Adriatic -flagship office te je ova marina savršeno mjesto za ovakav događaj.

U njihovoj charter bazi  Sukošan imaju cijeli asortiman  kuća Lagoon i Benetau. Sjajna je to prilika da predstave svoju flotu, ali i da  potencijalnim stranim investitorima predstave Jadran jedno od najljepših mora, usluge marine, hrvatske partnere, gastronomiju i prirodne ljepote nacionalnih parkova, jedinstvenog arhipelaga i jednog od najljepših nautičarskih odredišta NP Kornati.

Dio programa je bila izložba fotografija nestvarno lijepih Kornata, a zabilježio je svojom kamerom u vremenu poznati hrvatsko-australski fotograf Igor Tomljenović nazvavši izložbu kako i priliči ”Božanski Kornati”.

Pokazali su da pristup  “1 na 1” prema  klijentima i ideja  osobnog pristupa može dati  kompletnu uslugu i doživljaj broda. 

Odluka o kupovini broda većinom nije impulzivna, zato je potrebno doživjeti brod, boraviti, prenoćiti i ploviti na svom brodu iz snova.

-Naše stručno osoblje i sales menadžeri koji su redom osobe sa iskustvom, ne samo u prodaji već u plovidbi i jedrenju pokazalo se kao idealan pristup svim kupcima, ali investitorima u ovoj grani turizma- istaknuo Franz Schillinger CEO Master Yaschtinga. 

VIDEO Will Smith ošamario Chrisa Rocka na Oscarima, pa dobio kipić, rasplakao se i tražio oprost!


 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije