Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glumi i Zrinka Cvitešić

Otkriveno tko će glumiti Dražena Petrovića u novom filmu o 'košarkaškom Mozartu': 'Velika je to čast'

Foto: Instagram
1/5
09.06.2023.
u 10:00

Mladi glumac iz Ljubuškog Domagoj Nižić bio je isprva šokiran kad je saznao da je dobio ulogu, a požrtvovnost i odricanje Nižićeve su prve asocijacije na Dražena Petrovića

Trideset godina prošlo je od smrti košarkaške legende Dražena Petrovića, a njegov lik uskoro bi trebao oživjeti na velikom platnu. Pod redateljskom palicom Danila Šerbedžije i prema scenariju  Ivana Turkovića-Krnjaka snima se film "Nešto jače od mene – priča o Draženu Petroviću" u kojem će lik neprežaljenog 'košarkaškog Mozarta' utjeloviti mladi glumac rodom iz Ljubuškog Domagoj Nižić (25) koji je glumačku akademiju završio u Sarajevu. 

Kada je saznao da će utjeloviti košarkaškog Mozarta bio je u trgovini u Ljubuškom, a prva reakcija bila je šok, ali i zadovoljstvo. Požrtvovnost i odricanje Nižićeve su prve asocijacije na Dražena Petrovića o čijem životu i karijeri možete čitati i u specijalu Večernjeg lista.

- Primjer je čovjeka za sve mlade ne samo sportaše, nego i ljude kako treba živjeti život i kako uz odricanje dolazi i velika odgovornost uz koju dolazi i velika ljepota. Mislim da je on tu ljepotu ostavio svima nama. To nasljeđe koje svi trebamo nastaviti živjeti generacijama - rekao je Nižić za RTL i dodao da se kao glumac i bivši odbojkaš i košarkaš trudi slijediti primjer takvih osoba.

 VEZANI ČLANCI: 

U filmu je ulogu Draženove majke Biserke utjelovila naša proslavljena glumica Zrinka Cvitešić, a Nižić kaže da mu je čast što je dobio takvu priliku. 

- S puno vjere, nade, ljubavi i požrtvovnosti rada pokušat ću primijeniti njegovu osobnost u svom poslu trenirajući tako da se nadam da ću uspjeti u glumi dočarati Dražena -  poručio je glumac.

Jedan centimetar je razlika u visini između Nižića i Petrovića, a kako je pojasnio mladi glumac, dobro će mu doći njegovo sportsko iskustvo. Dodatan vjetar u leđa bile su mu i pozitivne reakcije nakon upoznavanja s obitelji Dražena Petrovića.  - Tek sad vidim da stvarno u životu treba nekad imati strpljenja kao što je Dražen imao - zaključio je Nižić.

VIDEO Kći Brucea Willisa otkrila detalje njegove teške dijagnoze: 'Mislila sam da ga nije briga za mene'

Komentara 16

Avatar Asterix
Asterix
11:19 09.06.2023.

Strah me što će biti od ovog uratka. Teško je pronaći pristojno napravljen hrvatski film tako da je nada minimalna. Iskreno bih želio ne biti u pravu.

DE
Demigodessnixie
13:16 09.06.2023.

S obzirom na rezisera, ne nadam se nicemu dobrom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije