Naslovnica Showbiz TV

Neki natjecatelji su se udomaćili, pa ovdje drže i papuče

Urednik HRT-ovog kviza Igor Grković otkriva nepoznate detalje emisije koja je upravo proslavila svoje 600. izdanje. Popularnost ove emisije dokazuje i činjenica da se brojni kvizomani svakodnevno javljaju s prijedlozima pitanja
01. travnja 2018. u 08:34 1 komentara 1411 prikaza
Foto: Krasnodar Peršun/HRT
Pogledajte galeriju 1/4

HRT-ov urednik kviza „Potjera“ Igor Grković otkrio nam je detalje stvaranja jednog od najgledanijih kvizova na malim ekranima.
“Potjera” predvodi urednica za pitanja Andrea Jukić uz pomoć Igora Gabora i Domagoja Jovića.

Nedjeljom u 2 Bešlagić o Istanbulskoj: Nas u Bosni prvo nauče tko je Srbin, musliman ili Hrvat

Na početku svake sezone odlučuje se o potrebnoj količini pitanja koja pišu stručnjaci iz pojedinih područja znanja, a u timu su - Davor Stanković, Irena Škarica Milek, Filip Karačić, Maja Rogulj, Dunja Marušić Brezetić, Tomislav Jurašinović, Silvije Pleština, Lucija Kapural i Rudi Mrazović. Nakon uredničkog odabira pitanja te stilističke, fonetske i lektorske obrade i uvrštavanja u bazu, radi se dodatna provjera točnosti, a prije svakog snimanja odlučuje se o sadržaju koji će se prezentirati u pojedinoj emisiji – kaže HRT-ov urednik “Potjere”. Svakog drugog tjedna u četiri dana, ekipa snimi osam emisija, a to je količina koja je dovoljna za dva tjedna emitiranja. Zaraznost ovog showa leži i u zanimljivim pitanjima koja se ponekad ponavljaju u jednominutnim krugovima.

– Ako je netko stalni gledatelj i prijavio se za natjecanje, lakše će odgovoriti na pitanje na koje je već “odgovarao” pred malim ekranima. Pitanja na ploči “Potjere” i u završnim potjerama ne ponavljamo – otkriva Grković, koji ističe da za svaki set snimanja od osam emisija iz baze od nekoliko desetaka tisuća pitanja “oblikuju” manju bazu u kojoj se pitanja dodatno provjeravaju. U toj manjoj bazi nastoji se pitanja djelomično uskladiti s interesima i znanjima natjecatelja koji dolaze na taj set.

A što mora imati dobar lovac?
– Moraninu inteligenciju i šarm, Deanovu težinu i lakoću, Krešinu brzinu i žestinu i Mladenovo iskustvo i pedantnost. Ali nadasve veliko znanje, što je odlika svih naših lovaca – ističe HRT-ov urednik kojeg iznova oduševljavaju mladi natjecatelji koji unatoč neiskustvu i mladosti predvode timove do pobjede. A oduševljavaju ga i oni uporni.

– Naš je natjecatelj Dragan Medar u 500. emisiji uspio pobijediti iz osmog pokušaja. Imao je tu na HRT-u svoju četkicu za zube i papuče. Sad već nekoliko natjecatelja slijedi njegov svijetli primjer, a vjerojatno će ga netko i nadmašiti – kaže.
– Prošle godine na Uskrsni ponedjeljak imali smo ekipu “evanđelista” – Mateja, Marka, Luku i Ivana. Ivan je ostao sam u završnoj potjeri i uspio obraniti 135.000 kn, što je dosad najveći osvojeni pojedinačni iznos – kaže.

Popularnost emisije dokazuje i činjenica da se brojni kvizomani javljaju s prijedlozima.
Popularnost “Potjere” nadmašuje sve što smo dosad radili. Zanimljivo je da je prava pomama za našom “Potjerom” i izvan granica RH. S obzirom na bum pub kvizova, možete zamisliti koju količinu prijedloga dobivamo od kvizomana i kvizoljubaca – kazao je Grković.

Profesionalni izazov Jelena Pajić nova je voditeljica informativne emisije "RTL Danas" Večernjakova ruža Večernjakova ruža Spektakl u HNK: 'Odnijet ću ovaj trofej na jedno tajno mjesto!' Redatelj Arsen Oremović za HRT snima dokumentarni serijal u kojem obrađuje šest najvećih nesreće mirnodopske Hrvatske Odnijele 400 duša Stiže HRT-ov serijal o 6 najvećih nesreća mirnodopske Hrvatske

 

ZDRAVI I U FORMI
Kako podići trčanje na višu razinu i pri tome se ne ozlijediti

A1 izdvaja za Vas

  • dalibor.hren:

    Nemojte samo reći da je "Potjera" originalni Hrvatski proizvod!?