Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drugačija dodjela

J.R. August osvojio je Porin za album godine, a Urban ima pjesmu godine

Foto: HRT screenshot
1/9
15.05.2020.
u 22:06

Iz HRT-ovog studija dodjelu su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a glazbenici su svoje nastupe odradili iz svojih domova odakle su se uživo u prijenos dodjele javljali i svi dobitnici.

Europska prijestolnica kulture u 2020. godini Rijeka trebala je biti domaćin ovogodišnje dodjele hrvatske glazbene nagrade Porin. U riječkoj  dvorani Zamet večeras su se trebali okupiti najbolji hrvatski glazbenici i uz red dobre glazbe i red glamura slavila bi se glazba i nazdravljalo bi se i pljeskalo najboljima u 37. kategorija, ali koronavirus poremetio je te planove i sinoć smo na Prvom programu HRT-a gledali nešto drugačiju dodjelu. Iz HRT-ovog studija dodjelu su vodili Iva Šulentić i Ivan Vukušić, a glazbenici su svoje nastupe odradili iz svojih domova odakle su se uživo u prijenos dodjele javljali i svi dobitnici. 

1/15

U kategoriji najbolji album rock glazbe nominiranu su bili albumi "Digitalno nebo" - Psihomodo Pop, "Karta do prošlosti" - Opća opasnost i "Sve je pod kontrolom" od grupe Kojoti, a Porina je osvojio Psihomodo Pop. Davor Gobac s članovima benda javio se putem video poziva i zahvalio svima koji su pomogli u nastajanju ovog albuma i poštujući mjere nastavio je slaviti s bendom. Ivan Rakitić javio se iz Španjolske i poručio kako ćemo ovo pobijediti svi zajedno i najavio nominirane u kategoriji najboljeg albuma pop glazbe; Vanna -"Izmiješane boje",  Bang Bang s albumom "Mol 2" te Aljoša Šerić s albumom "Što ćemo raditi do kraja života" , a pobjedu u ovoj kategoriji odnijela je Vanna. - Jako sam sretna nisam dobila Porin jedno 20 godina, hvala ljudima koji su ove pjesme pretvorili u album - poručila je. Porina u kategoriji novi izvođač godine osvojio je J.R. August,  dok je u kategoriji  najbolji muški vokal pobijedio  Marko Tolja s pjesmom "Još jedan dan". - Malo mi je čudno dobiti Porina a ne držati ništa u rukama pa sam uzeo ovaj vrč dok držim govor. Nisam pjevač bravuroznih tonova i čestitam svim nominiranim - rekao je Marko.  Nagradu za Najbolju žensku vokalnu izvedbu proglasili su hrabri zagrebački vatrogasci, a slavila je Amira Medunjanin za pjesmu "Što te nema".

Porin za pjesmu godine osvojio je Damir Urban za pjesmu "Iskra" i kada se javio iz svog doma u Rijeci rekao je: Bio sam siguran da nema šanse da dobijem ovaj Porin i velika čast je što sam uopće bio u ovakvoj konkurenciji. Čestitam dobitnicima i nominiranima i ovo mi je najznačajniji Porin i vidimo se uskoro uživo. Onaj najznačajniji Porin za album godine otišao je u ruke talentiranog J.R. Augusta čiji je album "Dangerous Waters" osvojio i kritiku i publiku. - Osupnut sam, ne znam što reći. Hvala svima koji su pomogli u nastajanju ovog albuma na bilo koji način i skoro sam poginuo po putu stvarajući ovaj album. Hvala mojoj obitelji i mojoj curi i Croatia Recordsu što je izdao album u koji sam uložio sve. Ispričavam se ako je nekoga povrijedilo što je album na engleskom jeziku ali možda neki budući bude na hrvatskom ili francuskom - rekao je J.R. August.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije