Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dalmatinski show u Lisinskom

Cambi, Maslina i Šufit pjevali sve – od savršenih a capella pjesama do rock'n'rolla

Klape u Lisinskom
Foto: Igor Kelčec
1/8
15.05.2015.
u 15:09

Dugoočekivani klapski koncert donio je Zagrebu dva i pol sata najljepših ljubavnih pjesama, smijeha i pokoju suzu

Obožavatelji dalmatinske glazbe, među kojima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ispunili su jučer do posljednjeg mjesta KD Lisinski i u glas pjevali s klapom Cambi, Šufit i Maslina te njihovim gostima Tedijem Spalatom i Markom Škugorom.

Dugoočekivani klapski koncert donio je Zagrebu dva i pol sata najljepših ljubavnih pjesama, smijeha i pokoju suzu.

Prva je nastupila klapa Cambi koja je koncert otvorila izvanrednim a capella izvedbama pjesama "Izliči me" i "Da bi udrile sve fortune" te se odmah dvoranom prolomio gromoglasan pljesak. Njihovi hitovi poput "Neprolazna", "Ne more mi bit'" i "Sad kada došla si" ispunili su sva očekivanja publike i odmah dali naslutiti da će to biti noć za pamćenje.
Nakon njih je na pozornicu izašao Marko Škugor i opravdao povjerenje publike i glazbenih kritičara koji su ga prozvali najboljim mladim hrvatskim tenorom te velikom budućom glazbenom zvijezdom.

Otpjevavši pjesmu "Mirno spavaj, ružo moja", Marko je odao počast pokojnom Vinku Coci, trogirskom slavuju, a njegovi glas i emocija kojom je donio jednu od najljepših dalmatinskih pjesama, izmamili su nekima čak i suzu na oko.

Binu koju su krasile ribarske mreže, a "nadlijetao" galeb, prepustio je zatim klapi Šufit. Vrhunskom glasovnom preciznošću izveli su a capella "Sušna zikva na škoju" i 'Zvona moga grada', a dok su pjevali, u dvorani je nastupila potpuna tišina. Publika željna izvorne dalmatinske pisme, s najvećom pozornošću slušala je i upijala svaki njihov stih.

No već na prve taktove pjesme "Ne diraj moju ljubav", cijela dvorana opet je iz sveg grla razdragano uglas pjevala sa Šufitom. Na pozornici im se u pjesmi "Dalmatinska pismo moja" pridružio Tedi Spalato.

Sam sa svojom gitarom, Tedi je prvi put izveo svoju novu pjesmu "Jedna zvizda" kojom najavljuje i skorašnji album te se zatim vratio starijim hitovima.

– Znate da su moje pjesme brze, sve neki nabrijani ritam, ljudi na mojim koncertima skaču, žene vrište. E, sad ću izvesti jednu takvu – našalio se Tedi i zapjevao "Uvik ništo fali"i "Dalmatino povišću pritrujena".

Iako su se, čim su izašli na pozornicu, pohvalili da su najstarija klapa u Hrvatskoj, možda čak i svijetu, klapa Maslina pokazala je da se još uvijek osjećaju, a i nastupaju kao mladići.

– Nas zovu dalmatinski Rolling Stonesi – kazao je tenor Branko Bubica, a klapa je uglas zapjevala "Satisfaction". Bubica je skakao po pozornici i u stilu Micka Jaggera plesao sa stalkom za mikrofon.

Vratili su se zatim svojim pjesmama i zapjevali "Ružo crvena", "Ne pitaj me za nju, majko", "Odlazak" i evergreen "Da te mogu pismom zvati".

Poznat i kao veliki šaljivdžija, Bubica je publiku između pjesama zabavljao vicevima i dogodovštinama iz bogate karijere te se zahvalio fanovima koji su čak iz Slovačke došli na koncert. Dok je najavljivao sljedeću pjesmu, i on se prisjetio neprežaljenog dalmatinskog bisera.

– Vinko i njegova Janja voljeli su se kao dva goluba. Kad bi se vratio s turneje koja je znala potrajati i do mjesec i pol, Vinko bi usnuloj Janji zapjevao na uho njezinu omiljenu pjesmo "Zlato moje" – kazao je Bubica, a na pozornicu se vratio Marko Škugor. Marko je nedavno prepjevao pjesmu "Zlato moje" pokojnog Vinka Coce, a na koncertu ju je posvetio svim damama u publici.

Svi izvođači zajedno koncert su zatvorili pjesmom "Večeras je naša fešta" i omiljenom dalmatinskom baladom "Konoba" te se oprostili od Zagreba, obećavši da se uskoro vide opet.

>>Dalmatinska pisma razgalila Lisinski: Nastupile klape Cambi, Šufit i Maslina

>>Sve za glazbu: Klapa Šufit riskirala živote, a Tedi Spalato umalo ostao bez sluha

Komentara 1

Avatar lokalpatriot ri
lokalpatriot ri
08:38 16.05.2015.

Samo nemojte više pjevati rock'n'roll, molim vas. To je, blago rečeno, katastrofa.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije