Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Masterchef

Čaj od šparoga novi je gastronomski hit, oduševio je i žiri

masterchef (1)
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
12.04.2011.
u 19:30

– Sviđa mi se što svi imaju velika htijenja. Oni nisu kuhari profesionalci pa to treba uzeti u obzir, no vidi se da stvarno žele postati kuhari – priznaje Tomislav.

Mnogo puta žiri Masterchefa zakolutao je očima na namirnice koje su kandidati odabrali za svoja jela. Mate, Tomislav i Radovan bili su jako skeptični kada im je Vedran Beg najavio da će od šparoga napraviti čaj.

Željanin trik s ribom

Na veliko iznenađenje žirija, pa i samog Vedrana koji je to prvi put radio, čaj je bio izvrstan. Tako su i proslavljeni gastronomski znalac Radovan Mančić i vrhunski kuhari Mate Janković i Tomislav Gretić otkrili jedan novi recept od kuhara amatera.

– Sviđa mi se što svi imaju velika htijenja. Oni nisu kuhari profesionalci pa to treba uzeti u obzir, no vidi se da stvarno žele postati kuhari. Pogreške koje rade zapravo su često pogreške koje se mogu dogoditi i profesionalnom kuharu – priznaje Tomislav. U kategoriji neobičnih ideja u kuhinji, ali jednako tako i vrlo korisnih, našao se način čišćenja kostiju i filetiranja ribe koji je osmislila natjecateljica Željana. Kako bi što lakše izvadila kosti, riječnu ribu mladicu stavila je preko boce. Njezinu ideju pohvalio je i profesionalni kuhar Raul Lajtman s kojim je Željana taj dan kuhala u duetu.

– Njihovo međusobno funkcioniranje pozitivno me iznenadilo. Sviđa mi se što natjecatelji vole kuhanje, prihvaćaju sve savjete i imaju sve više hrabrosti raditi s namirnicama koje prije nisu koristili – hvali ih Mate Janković.

Modificirana rožata

Njega je iznenadila Nastasijina hrabrost u izboru jetrice kao glavne namirnice u testu kreativnosti. Odvažan je bio i Šime izabravši amura, a žiri je ostao ugodno iznenađen jelima kandidata, pogotovo onih koji su ovu riječnu ribu pripremali prvi put. U idućim nastavcima Vedran će opet briljirati “modificiranom rožatom” koju je žiri komentirao naglašavajući izazovno i kvalitetno razmišljanje o desertu.

– Podbacili su u jednostavnim stvarima, za koje smo mislili da će biti lagane, kao što je priprema tjestenine, dok su u zahtjevnijim jelima bili kreativni - čudi se Mate.

Ključne riječi

Komentara 1

OB
-obrisani-
20:40 13.04.2011.

Sezona je šparoga pa pijem i čaj od njih jer je šteta bacati neiskorištene dijelove biljke. No ne radi se o nikakvomu hitu, zeleni je čaj za koplje i pol iznad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije