Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OSIJEK

Tin Srbić osvojio najveći pljesak i plasman u finale

Tin Srbić
Facebook
29.04.2016.
u 17:30

'Dobro sam se osjećao na zagrijavanju. Međutim, nisam dobro ušao u prvi element vježbe te sam zbog toga pogriješio na drugom elementu, koji je dosta zahtjevan, i pao s preče.'

Drugog dana kvalifikacija Grand prix Osijek Žito Challenge Cupa nastupilo je petoro hrvatskih gimnastičara. Najviše uspjeha je imao Tin Srbić na preči koji je odlično odradio svoju vježbu i s ocjenom 14,600 prošao u nedjeljno finale.

Aktualni europski prvak na preči Marijo Možnik nije najbolje odradio svoj nastup u kvalifikacijama. Tijekom vježbe je pao te je dobio ocjenu 11,300.

- Dobro sam se osjećao na zagrijavanju. Međutim, nisam dobro ušao u prvi element vježbe te sam zbog toga pogriješio na drugom elementu, koji je dosta zahtjevan, i pao s preče. To je dio sporta, dio gimnastika i iskoristit ću to kao dodatnu motivaciju za sljedeću godinu - rekao je Možnik, koji je već u najavi jakog turnira u Osijeku najavio Tina Srbića:

- Moram ga pohvaliti jer je ovo njegova sezona. Napravio je veliki napredak i jako mi se približio.

Nakon Možnika na preči je nastupio upravo Srbić te potvrdio Marijeve riječi. Jako kvalitetna vježba donijela mu je ocjenu 14,600 te je kao peti u kvalifikacijama osigurao prolaz u finale.

Na gredi su nastupile Dora Kranželić (9,700) i Karmen Koljanin (11,200), dok su na parteru nastupile Ana Poščić (12,350) i Dora Kranželić (12,050) te se nisu plasirale u finale.

Nakon održanih kvalifikacija u dvorani Gradski vrt od 20 sati se održava, po prvi puta u svijetu gimnastike, javno izvlačenje startnih brojeva. 

Ujedno će se od 18 sati proslaviti Međunarodni dan plesa (29. travnja) plesnim nastupima, a sudjelovat će osječki plesni klubovi, plesni studiji, plesne udruge, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Hrvatsko Narodno Kazalište, Glazbena škola, osnovne i srednje škole grada Osijeka i Osječko baranjske županije te osječki vrtići. Nakon izvlačenja brojeva za subotnja i nedjeljna finala od održat će se koncert grupe Vatra.

Komentara 2

IA
Ivo_Andric
21:17 29.04.2016.

Kakvo prezime?! Nedopustivo...Hehheheh

KU
kunigunda
14:15 30.04.2016.

jeste sigurni da je riječ o hrvatskim gimnastičarima ...hehehehhhe da nije srbića ne bi ih ni spomenuli

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije