Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Goran Sablić:

Uskoro će biti promjena, želim da moji dečki uživaju u igri

14.02.2015., Stadion Gradski vrt, Osijek - MAXtv 1. HNL, 21. kolo, NK Osijek - RNK Split. Slavko Blagojevic, Tomislav Sorsa.  Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
03.10.2015.
u 09:00


Split je ove sezone u gostima postigao samo jedan pogodak

Talijani su za njega jednom napisali "roccia dalmata", u prijevodu "dalmatinska gromada"... Bilo je to vrijeme kada je Bobo Vieri bio ponajbolji napadač svijeta, a Goran Sablić ga zaustavio u dvoboju između njegova Dinama iz Kijeva i Intera. Svjedoci vremena kažu da je to bila briljantna igra stopera Sablića. Desetak godina prošlo je od tih dvoboja, Sablić je danas 36-godišnji trener, koji je zamijenio Zorana Vulića na klupi Splita. Prošle sezone crvenima je donio titulu juniorskih prvaka Hrvatske...

– Ovo je za mene čast, potajno sam priželjkivao da mi u slučaju promjene u klubu pripadne šansa da povedem prvu momčad. Spreman sam, imam samopouzdanja – kazao je Sablić.

Jednom je već bio na klupi Splita, vodio je nekoliko utakmica krajem prvenstva 2012./13., ali to je bilo privremeno. Zanimljivo, i tada je zamijenio Vulića.

– Ha, izgleda da se tako događa. Puno me toga veže za Vulića, još od igračkih dana. Bio mi je trener kada sam s Hajdukom osvojio titulu prvaka Hrvatske, pa me pozvao u svoj stožer. To mi je bio prvi trenerski posao. Kada se dogodila ova promjena, odmah smo se našli i razgovarali. Jedan drugome zaželjeli smo sreću – dodao je trener crvenih.

Braća Slaven i Jozo Žužul obožavaju Sablića i njegov rad. U prošlosti su se s lakoćom rješavali trenera, a za ovog mladog stratega kazali su: "Bit će dugo ovdje trener." No, Sablić se time ne opterećuje, svjestan je da trenera drže rezultati. I zato za gostovanje u Osijeku neće puno toga mijenjati.

– Imam svoju viziju, vrlo skoro ću je početi primjenjivati. Ali, sada mi je važna ta utakmica, tu sam dva dana i ne bi bilo mudro bilo što mijenjati – rekao je Sablić.

U nekoliko rečenica kazao je što će mijenjati. Kroz te detalje vide se njegova nogometna shvaćanja.

– Želim da moja momčad bude hrabra i odvažna, sam pogled na statistiku govori mi da je Split ove sezone dao samo jedan gol u gostima. Hoću da moji igrači budu samouvjereni i koncentrirani, da imaju kontrolu igre, da imaju loptu u nogama, da uživaju u igri – zaključio je Sablić.

>> Zoran Vulić napustio Split, novi trener je Goran Sablić

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije