Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Žene mogu sve

Žena godine je znanstvenica i liječnica Vida Demarin

vida demarin
Foto: Zaposlena
1/7
09.07.2011.
u 14:43

Sama nominacija laskava je titula koju su zaslužile uspješne žene obilježivši prošlu godinu svojim uspješnim radom, kretivnošću i entuzijazmom

Laskavu titulu žene godine, koju dvanaesti put dodjeljuje časopis Zaposlena, ove je godine zaslužila Vida Demarin, ugledna znanstvenica i redovita profesorica Sveučilišta u Zagrebu te redovita članica Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i predstojnica Klinike za neurologiju Kliničke bolnice Sestre milosrdnice. Žena od formata uz svoje je akademske titule ‘naslonila’ i status žene godine koja se dodjeljuje ženama koje su svojim radom i angažmanom pokazale vrijednost i važnost žena u društvu. 

Posebna čast i veselje 

– Zaista mi je čast, ali i veselje biti u društvu ovako uspješnih žena. To više se veselim prilici da dio iskustva i znanja koje sam godinama stjecala i plodove toga rada dijelim s drugim, to više što je riječ o ženama – izjavila je za Večernji list akademkinja Vida Demarin u kratkoj pauzi svoga prepunog radnog dana koji se proteže od obveza na sveučilištu do rada na klinici. 

– Kroz nominacije za žene godine, što je također vrlo laskava titula, u proteklih dvanaest godina – otkad smo 1995. godine prvi put birali ženu godine – prošla je čitava lepeza jedinstvenih žena. Svaka od njih na svoj je način i u svom poslu obilježila tu godinu i ni po čemu nije manje važna od onih koje su proglašene. Izuzetna nam je čast što su dio projekta – rekla je glavna urednica Zaposlene Ana Gruden. 

I novinarkama titule  

Prvu titulu žene godine ponijela je Mirjana Rakić zbog praćenja daytonskih pregovora, a prošle godine dodijeljena je psihologinji Mirjani Krizmanić. Akademkinja Vida Demarin, osim svog redovitog liječničkog rada, bavi se proučavanjem krvožilnih poremećaja mozga, moždane autoregulacije i moždane vazoreaktivnosti. Pionir je doplerske dijagnostike u Hrvatskoj te u srednjoj i jugoistočnoj Europi, a svojim je radom bitno unaprijedila neinvazivnu dijagnostiku cerebrovaskularnih poremećaja, ponajprije radi prevencije moždanog udara.

Komentara 8

Avatar archiebald
archiebald
17:17 09.07.2011.

Eh, da se barem više piše o ovakvim ljudima, o ljudima koji su svojim znanjem, napornim radom i trudom nešto postigli! Čestitam!

DO
Dončura
19:24 09.07.2011.

Konačno kvalitetan članak, posebna žena i posebna liječnica do koje mi obični smrtnici nažalost nemožemo doći. Liječim se u Vinogradskoj zadnjih nekoliko godina na odjelu Neurologiju ali gospođu doktor vidio sam nekoliko puta nažalost samo u prolazu. Što ne znači da i druge liječnice i liječnici nisu dobri, ali čovjeku koji se bori sa ozbiljnom dijagnozom bi puno značilo da porazgovara sa ovakvom stručnjakinjim. Međutim gospođa doktor je uvijek zauzeta ili je na putu. Eto tako stoje stvari, osim ako imaš debelo poznanstvo onda te sreća pomiluje.

Avatar 69bobo
69bobo
16:58 09.07.2011.

gospođi svaka čast. evo svima članak kojima je dosadilo komentirati raznorazne spodobe i \"popularne\". ali ,bojim se da ću ostati jedini

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije