Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
besplatno

Vozači bicikala svoje limene ljubimce mogu i registrirati

registriranje bicikla (1)
Foto: Duško Mirković/PIXSELL
1/3
06.05.2012.
u 11:43

Registracija bicikla je besplatna i ubuduće će se obavljati redovito u policijskoj postaji Požega. Vlasnici trebaju donijeti samo osobnu iskaznicu i račun o kupnji bicikla.

Gotovo 800 ljudi odazvalo se pozivu Policijske uprave požeško-slavonske na akciju registracije bicikla koja je prvi puta organizirana u Požeško-slavonskoj županiji.

– Mi  o vlasnicima bicikla do sada nismo imali nikakvih podataka što nam je otežavalo traženje ukradenih bicikala i njihovo vračanje vlasnicima. Mnogi građani naime, dođu prijaviti nestanak bicikla, a o njemu ne znaju osnovne podatke, dok je s druge strane bilo slučajeva da pronađemo bicikl čiji nestanak nije prijavljen, a ne znamo čiji je jer nije registriran. Trenutno u policijskoj postaji imamo 28 bicikla koje ne znamo kome bismo vratili – rekao je kontakt policajac Željko Drašković.

Bruno Abaz na registraciju se dovezao iz Jakšića na biciklu vrijednom 6600 kuna.

– Sad kad je registriran, lakše ću ga pronaći ako ga netko ukrade – rekao je Bruno.

– Moj košta 5000 kuna i često se njime vozim okolo. Sad ću biti sigurniji od kradljivaca – dodao je Edi Marušić iz Trapara.   

Registracija bicikla je besplatna i ubuduće će se obavljati redovito u policijskoj postaji Požega. Vlasnici trebaju donijeti samo osobnu iskaznicu i račun o kupnji bicikla. Ukoliko je bicikl stariji i računa više nemaju, policija će  ipak evidentirati njegove osnovne podatke.

Inače, statistika pokazuje kako broj krađa bicikla raste pa ih je 2010. ukradeno 34, a prošle godine 40. U prva četiri  mjeseca ove godine ukradena su samo četiri bicikla no, kažu u policiji, broj krađa obično naglo poraste u proljeće i ljeto.

Komentara 12

EN
ENTUZIJASTA
12:12 06.05.2012.

Sve se bojim ovakve agilnosti jer sve počinje besplatno,pa se za koji mjesec uvede neka sitna naknada,a za godinu se više nitko ne sjeća zašto se počelo pa se postavi pitanje zašto je tako jeftino i digne se namet u nebesa!

ST
sttipe
12:40 06.05.2012.

najhitnije triba donit neki zakon po kojem registracija bicikle ostaje besplatna idućih 1000 godina.ovo je uvertira u nešto vrlo pokvareno.(vidi pod,kategorija vozila do 50ccm,kojij je registracija bila obavezna,ali se registriralo samo jednom).nikad im dosta!!!

OB
-obrisani-
12:11 06.05.2012.

Napokon nešto pametno u ovoj državi , svaka čast policiji u Požegi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije