Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 151
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nesvakidašnja presuda

Sudac oslobodio dvojicu studenata-dilera jer su njihove poruke bile – gramatički točne!

facebook/instagram
03.01.2019.
u 14:29

Ostao je oduševljen njihovom pismenošću te im, umjesto zatvora, odredio 100 sati društveno-korisnog rada

Dvojica studenata – dilera iz Velike Britanije oslobođena su nakon što je sudac bio oduševljen njihovim – pravopisom i gramatikom!

Luke Rance, 19-godišnjak, i 21-godišnji Brandon Kerrison uhićeni su kod knjižnice Swansea, nakon što su uhvaćeni s marihuanom. Policija je pregledala njihove mobitele i pronašli su poruke koje su razmjenjivali s "klijentima", a one su bile gramatički savršeno točne. 

Foto: Daily Mail

Sudac David Hale rekao je da su gramatika i pravopis u porukama bili na mnogo višem standardu nego što se to uobičajeno može vidjeti kod dilera drogom, a to je ukazivalo i na višu razinu obrazovanja. Naime, Hale je čuo da Kerrison studira na Llansamlet Construction Collegeu u Swansei. Osim toga, Rance sudjeluje u kazališnim produkcijama, a trebao je i započeti studij na Gower Collegeu u Swansei. 

Upravo zbog toga sudac im nije htio "otežati izglede" za uspješnu budućnost i poslati ih u zatvor. Odredio im je 100 sati društveno-korisnog rada. Sudac Hale je studentima, koji su na sud došli u odijelima i s kravatom, rekao kako se to može u početku činiti kao zanimljivo eksperimentiranje, ali može imati ozbiljne posljedice. Dodao je da se na sudu često vide ljudi na čije je živote marihuana imala velik utjecaj. 

Slučaj nije odmah došao na sud, a Hale je rekao da je ovaj dvojac u tom razdoblju imao priliku pokazati da se vratio na pravi put te da više neće srljati u nevolje. Na kraju je zaključio: "Nadam se da više nijednog neću vidjeti na sudu."

>> Pogledajte reakciju djevojčice kad vidi oca prvi put bez brade

 

 

Ključne riječi

Komentara 7

CA
campa
15:02 03.01.2019.

Ovo je presuda kao da sudi Hrvatski sudac u Hrvatskoj.

Avatar ZigiMarley
ZigiMarley
15:33 03.01.2019.

...kod nas bi to išlo puno jednostavnije. Dečki bi preko odvjetnika podmitili suca i ne bi dobili nikakvu presudu. Ovi Englezi neki amateri. :-)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije