Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIVA KUHAR

Stop! Cijelo vrijeme tjesteninu kuhate pogrešno

špageti
Foto: Thinkstock
14.03.2017.
u 18:00

Kuhanje tjestenine u loncu kipuće vode nije potrebno

Priprema tjestenine izuzetno je brz i bezbolan posao. To je jedno od prvih jela koje studenti nauče. No, kuhari ističu da svi pa tako i studenti pogrešno pripremaju tjesteninu.  

Harold McGee, autor knjige An Encyclopedia of Kitchen Science, History and Culture, piše koji je ispravan način za kuhanje tjestenine. 

Smatra kako kuhanje tjestenine u loncu kipuće vode nije potrebno. "Većina tradicionalnih recepata za izradu tjestenine sadrže i naputak kako je kipuća voda neizostavni dio" kaže McGee.

McGee preporučuje stavljanje tjestenine na vrelu tavu, a tek nakon nekoliko minuta dolijevanje hladne vode u koju ste stavili začine. Količina vode, naravno, ovisi koliko ste tjestenine stavili. 
Nakon toga pojačajte temperaturu i miješajte. 

Na takav način uštedite puno više i vremena i energije. "Nakon deset minuta imati ćete punu tavu savršeno kuhane tjestenine", kaže McGee.

>>Brza hrana nije nagrada, a zdravlja nema bez kretanja

Ključne riječi

Komentara 6

KA
kažemja
18:06 14.03.2017.

Wtf? Kako da stavim sirove špagete u tavu ?? Jel to neka šala ili???

ST
Stipan
18:13 14.03.2017.

Harold McGee vjerovatno voli whisky!

DU
Deleted user
18:22 14.03.2017.

10 minuta? A u kipucoj vodi gotovo za 8.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije