Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pazite što jedete

Štetni aditivi u hrani koje treba izbjegavati

hrana iz konzerve
Foto: Thinkstock
13.02.2017.
u 14:10

Podizanje popularnosti prerađene hrane u drugoj polovici 20.-og stoljeća dovela je do povećanja broja aditiva kako prirodnih tako i umjetnih

Aditivi u hrani su tvari koje se dodaju kako bi se hrana sačuvala, pojačao okus ili izgled. Neki prirodni aditivi poput octa, soli, sumporovog dioksida se koriste stoljećima. No, podizanje popularnosti prerađene hrane u drugoj polovici 20.-og stoljeća dovela je do povećanja broja aditiva kako prirodnih tako i umjetnih, piše Kreni Zdravo.

Tijekom godina razvile su se mnoge rasprave o sigurnosti aditiva. Mnogo zemlje su donijele zakone o zabrani niza sastojaka koji su dokazano povezani s rakom, neurološkim bolestima te drugim zdravstvenim poremećajima.

Cijeli članak možete pročitati OVDJE.

>> Preljev za kosu: Prednosti i kako ga napraviti kod kuće

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije