Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nije dobro

Spavate s raspuštenom kosom? Evo zašto to ne biste trebali raditi

Spavanje
Foto: Thinkstock
26.06.2018.
u 08:38

Prehrana i stres među ključnim su čimbenicima, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka

Nitko još nije izumio čudesno rješenje za održavanje kože savršeno čistom, no postoje neke stvari za koje znamo da utječu na izgled najvećeg organa ljudskog tijela.

Prehrana i stres jedni su od ključnih čimbenika, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći.

Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u puno gorem stanju nego što bi trebala biti, a toga niste ni svjesni.

Mnoge žene navečer idu spavati s raspuštenom kosom, što može biti jedna od najvećih pogrešaka koju rade.

Prirodna ulja iz kose kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i sl. mogu zatvoriti pore na vašoj koži i iritirati je. Zbog toga vam lice može biti u puno lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite.

No, rješenje za ovaj problem vrlo je jednostavno. Dermatolozi savjetuju da uvijek prije spavanja povežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete prečvrsto jer je tako možete oštetiti, a neće vam biti baš ugodno spavati s čvrsto povezanim repom na glavi.

Pogledajte i galeriju: Umorni ste i bezvoljni? Ovo je hrana koja će vam vratiti energiju!

Spavanje
1/10

 

Ključne riječi

Komentara 2

LI
liliZG
12:16 26.06.2018.

pogledaš naslov i misliš da se radi o kosi a kad ono o koži,.. ludilo od novinarstva.

MO
modovisisajteMaraschino
09:56 26.06.2018.

prva rečenica je provala stoljeća... kosa je takva, ona upija slično kao spužva i tu nikad neće biti neke zaštite. a i čemu? tek to bi bilo štetno i za kosu i za vlasište.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije