Naslovnica Lifestyle Zdravlje

Spavate s raspuštenom kosom? Evo zašto to ne biste trebali raditi

Prehrana i stres među ključnim su čimbenicima, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka
26. lipnja 2018. u 08:38 2 komentara 4003 prikaza
Spavanje
Foto: Thinkstock

Nitko još nije izumio čudesno rješenje za održavanje kože savršeno čistom, no postoje neke stvari za koje znamo da utječu na izgled najvećeg organa ljudskog tijela.

Spavanje znate li koje su koje? Ovo su najbolje i najštetnije poze spavanja! Kako vi spavate?

Prehrana i stres jedni su od ključnih čimbenika, a na zdravlje kože mogu utjecati i okoliš te zagađenje zraka. Veliku ulogu imaju i geni, a kod njih nema prevelike pomoći.

Međutim, postoji jedna stvar zbog koje je vaša koža lica u puno gorem stanju nego što bi trebala biti, a toga niste ni svjesni.

kupovina oprez! Ovo nikako ne biste trebali raditi na prazan želudac

Mnoge žene navečer idu spavati s raspuštenom kosom, što može biti jedna od najvećih pogrešaka koju rade.

Prirodna ulja iz kose kao i proizvodi koje koristite poput šampona, regeneratora i sl. mogu zatvoriti pore na vašoj koži i iritirati je. Zbog toga vam lice može biti u puno lošijem stanju nego što bi bilo da to ne činite.

No, rješenje za ovaj problem vrlo je jednostavno. Dermatolozi savjetuju da uvijek prije spavanja povežete kosu u rep kako ne biste spavali na njoj. Samo pripazite da je ne vežete prečvrsto jer je tako možete oštetiti, a neće vam biti baš ugodno spavati s čvrsto povezanim repom na glavi.

Pogledajte i galeriju: Umorni ste i bezvoljni? Ovo je hrana koja će vam vratiti energiju!

Spavanje
1 / 10
-Ako se borite da ostanete budni na svome radnom mjestu, sigurno ste se već zapitali u čemu je problem. Koliko god kava popili, ništa vam ne može vratiti prijeko potrebnu energiju i stalno se osjećate loše i bezvoljno.
ćelavost Gubite kosu? 7 razloga zašto ćelavite, a nijedan nema veze sa starenjem Umivanje više razloga Stručnjaci upozoravaju: Nemojte brisati lice nakon umivanja ručnicima

 

Digitalna komora
Digitalna komora
Poduzetnici, odsad ključne informacije doznajte klikom miša
  • liliZG:

    pogledaš naslov i misliš da se radi o kosi a kad ono o koži,.. ludilo od novinarstva.

  • modovisisajteMaraschino:

    prva rečenica je provala stoljeća... kosa je takva, ona upija slično kao spužva i tu nikad neće biti neke zaštite. a i čemu? tek to bi bilo štetno i za kosu i za vlasište.