Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Svjetski dan ove tjestenine

Slomite špagete prije kuhanja? Chefovi kažu da je to ogromna pogreška

shutterstock
04.01.2022.
u 07:00

Uz savjete chefova donosimo i super recept kojim možete proslaviti današnji dan.

Nakon što je korisnike TikToka nasmijao video djevojke Sarah koja je pred svojim dečkom Talijanom slomila špagete na pola prije kuhanja, a on je poludjelo rekavši da je to u njegovoj zemlji ilegalno, portal The Sun je kontaktirao kuharicu i pitao za mišljenje o ovom potezu kod kuhanja koji mnogi ljudi rade.

@carloandsarah

did someone say... DRAMA??? 🤣

♬ original sound - Carlo and Sarah

Kako pravilo ocijediti tjesteninu? Ovaj video izazvao je burnu raspravu!

Carolina Garofani, kuharica iz Italije kaže da je ovo potpuno nepotreban i krivi potez kada se kuhaju špageti. "Poanta je da se omotaju oko vilice. Zarolate vilicu u tanjuru, a špageti moraju biti dugački da bi se uhvatili na nju. Osim toga, moraju biti duži i kuhani al dente kako bi se umak dobro primio."

Danas, 4. siječnja, obilježava se svjetski dan ove vrste tjestenine, a kako ga drugačije proslaviti nego pripremom jednog super recepta?

Za pripremu je potrebno samo nekoliko sastojaka, a to su:
1 režanj češnjaka
Malo čili papričica
Žlica maslinovog ulja
Šalica pasate 
Nekoliko vrsta sireva po izboru - najbolje bi bilo koristiti mozzarellu, brie, camembert, cheddar, parmezan i Podravec jer se dobro tope
1 paket špageta

Ispržite češnjak i čili na maslinovom ulju, a zatim dodajte pasatu. Začinite po želji i dodajte kuhane špagete. Sve dobro promiješajte, a onda dodajte sireve koje ste izabrali. Još jednom sve dobro promiješajte, ubacite u posudu za pečenje i u pećnicu zagrijanu na 200°C, nekih desetak minuta. 

 Tajna za savršenu pizzu nije u sastojcima već u jednom triku u pripremi

1/5
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije