Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koji ste od ova četiri

Način na koji hodate mnogo govori o vašoj osobnosti: Provjerite u koji tip spadate

hodanje
Shutterstock
02.01.2022.
u 18:20

Ako vam je težina raspodijeljena na noge, a ne naprijed ili nazad, vi ste “pomagač; hodate srednjim tempom, a pokreti su vam 'mekani' i suptilno se šepurite, kaže stručnjakinja za govor tijela.

Stručnjaci za govor tijela kažu da; ovisno o brzini hoda, držanju i duljini koraka postoji nekoliko stilova hodanja, te da način na koji hodamo može pokazati kakva nam je osobnost.

- Nekoliko jer 'glavnih' stilova hodanja među koje možemo svrstati sve ljude, a većina zapravo koristi kombinaciju dvije kategorije, s tim da jedna ipak prevladava - objasnila je stručnjakinja za govor tijela Patti Wood za Bright Side koja je tim stilovima pridružila i različite osobnosti:

Ovo je 18 najboljih poza za spavanje: Je li vaša omiljena među njima?

hodanje
1/5

Upravljač

Ako vam težina tijela 'pada' prema naprijed a korak vam je brz, vi ste “upravljač.” Taj tip često dok hoda radi još nešto, npr. tipka po mobitelu, misli na razne probleme ili stvara nekakav popis u glavi.

- Ako na vašem putu postoji prepreka, vi ćete pronaći najizravniji put kroz ili oko nje -kaže Wood.

Uz to, znate kako izvršiti planirano, vrlo ste produktivni, logični i najvjerojatnije vrlo inteligentni. Ipak, Wood savjetuje da barem povremeno usporite i osjetite svijet oko sebe.

Šarmer

Ako hodate s prsima izbačenim prema naprijed, a ramena, leđa i glavu držite visoko, vjerojatno ste“šarmer”. Kao i „upravljač“ hodate brzo, ali imate 'elastičan', poletan korak.

Šarmeri se u prolazu smješkaju ljudima, uspostavljaju kontakt očima ili glasno pozdravljaju, a prema Wood, puno političara i slavnih osoba ima „šarmerski“ stil hodanja. Oni su zabavni, karizmatični i socijalno vješti, a osobnost im privlači svjetla reflektora-

Ipak, Wood im savjetuje da smanje entuzijazam i da razmisle prije nego djeluju.

- Promislite, je li dobro vrijeme da se istaknete ili je prilika da se držite po strani i prepustite priliku drugima? - rekla je..

Pomagač

Ako vam je težina raspodijeljena na noge, a ne naprijed ili nazad, to je znak da ste “pomagač.” Hodate srednjim tempom, a vaši pokreti su 'mekani' – i suptilno se šepurite. Slično kao i „šarmeri“ imate tendenciju gestikulirati dok hodate, iako više volite kontakt očima.

Više se zanimate za ljude nego za zadatke i uživate u svom privatnom životu, a karijera vam nije bitna. Osjećate veliko zadovoljstvo kada ste dio grupe, volite se družiti s obitelji i sudjelovati u grupnim aktivnostima.

- Pokušajte ostati fokusirani kada ste u blizini nekoga koga pokušavate impresionirati - savjetuje Wood.

Plašljivac

Ako hodate tiho i na nožnim prstima s očima 'prilijepljenima' za pod, vjerojatno ste “plašljivac.” Ritam vam je spor i oprezan, kao da se bojite ne napraviti pogrešan korak.

Ruke vam se održavaju u neposrednoj blizini tijela, kao da ne želite zadirati u tuđi osobni prostor. Ne koristite mobitel dok hodate, niti imate interakciju s prijateljima – osim ako morate.

Vi ste najvjerojatnije introvertirani, ali pristojni. Prema drugima se odnosite onako kako biste željeli da se oni odnose prema vama. Ipak, s obzirom na vašu prirodu, ne govorite mnogo već očekujete da ljudi sve već znaju. To može dovesti do komplikacija s drugima koje će zbuniti vaše razdražljivo ponašanje.

- Dajte sve od sebe da što više verbalno komunicirate i pokušajte pronaći najljepši način da se izrazite; iznenaditi ćete se koliko će vam život postati jednostavniji - poručuje Wood.

Kako zijevanje utječe na našu osobnost? Istraživanje tvrdi da može pokazati psihopatske osobine!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije