Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Česte tragedije

Šljunčare opasne za kupanje, apel roditeljima da ne puštaju djecu

jarun
Luka Klun/Pixsell
02.07.2010.
u 12:15

Iz GIU PROMINS-a pozivaju lokalnu samoupravu da preventivnim aktivnostima i pojačanim komunalnim nadzorom učini sve kako bi se povećala sigurnost kupača.

Sezona kupanja je u punom jeku, a zbog čestih tragedija na šljunčarama Grupacija šljunka i pijeska Gospodarsko interesnog udruženja PROMINS (GIU PROMINS) poziva kupače na oprez. Posebno se obraćaju roditeljima jer su među stradalim kupačima nerijetko djeca. Iz PROMINS-a pozivaju sve da se pridržavaju upozorenja o zabrani kupanja na umjetnim jezerima nastalim vađenjem šljunka. Tvrtke, članice PROMINS-a, koje imaju koncesiju za proizvodnju i preradu šljunka, jasno su na pločama naznačile zabranu kupanja jer riječ je o eksploatacijskim poljima gdje se još uvijek vadi šljunak i gdje pristup nezaposlenima nije dopušten. Kupanje, pak, na takvim mjestima posebno je opasno jer su obale strme, odnosno voda odmah duboka. Osvjedočili su se da djeca, a nerijetko i odrasli, vrlo često ne poštuju ta upozorenja.

- Alarmantni podaci, koji svake godine pokazuju stalno povećanje broja utopljenika, upozoravaju na potrebu pojačane edukacije djece i odraslih o opasnostima od utapanja te šire društvene akcije svih onih koji vode brigu o sigurnosti i zdravlju djece, od roditelja, preko škola pa do Hrvatskog crvenog križa koji provodi akciju "Sigurnost na vodi" - navodi se u priopćenju udruženja, koje poziva i lokalne samouprave, na čijem području ima šljunčara, da zajednički preventivnim aktivnostima i pojačanim komunalnim nadzorom na učine sve kako bi se povećala sigurnost kupača. Iz PROMINS-a posebno naglašavaju roditeljima da ne puštaju malodobnu djecu samu na kupanje na šljunčare te da ih ne puštaju u vodu bez nadzora odraslih.

Komentara 2

DZ
dz
12:49 02.07.2010.

Na slici nema šljunčare

DZ
dz
12:46 02.07.2010.

Zašto jena slici Branka Vlašić?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije