Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fino, a zdravo

Profesionalna kuharica odobrila: Od mrkve možete napraviti zdravu verziju slanine

Janaki Jitchotvisut
21.04.2020.
u 07:00

Svi ljubitelji pržene slanine koji žele uvrstiti malo povrća na svoj jelovnik i odviknuti se od nekih nezdravih namirnica mogu isprobati ovaj recept.

Tabitha Brown, korisnica TikToka, podijelila je video na aplikaciji kako radi slaninu od mrkve, a video je pogledan više od 12,5 milijuna puta. Koristila je mrkve i nekoliko začina, a njezin recept isprobala je Janaki Jitchotvisut, za Insider.

"Kao profesionalnoj kuharici koja je u kuhinji radila nekoliko godina, ovaj recept mi je zvučao poznato. Koristila sam mrkvu, spravicu za guljenje iste, javorov sirup, luk u prahu, češnjak u prahu, crvenu dimljenu papriku, papriku i umak 'liquid smoke'."

Foto: Janaki Jitchotvisut

Foto: Janaki Jitchotvisut

Prvo stavite suhe sastojke u zdjelu za marinadu. Zatim dodajte mokre i sve pomiješajte s četkom za tijesto. Dodajte mrkve koje ste prethodno ogulili i s gulilicom narezali na takne šnite. Malo po malo dodajte mrkvu u marinadu, jer ako stavite veliku količinu odjednom neće upiti dovoljno umaka, a samim time nećete dobiti željeni jaki okus. 

Najbolje bi bilo da ih ubacite u fritezu na vrući zrak, jer ako se odlučite za pećnicu potrebno je dugo da se zagrije do temperature od 380°, i peče se svega pet minuta. Jako je bitno paziti da ne izgori, a opet da dobijete hrskavi rezultat. Ako nakon pet minuta nisu dovoljno hrskave, slobodno ostavite još koju minutu. Ne morate koristiti nikakvo ulje ni masnoću.

Foto: Janaki Jitchotvisut

Osim zdrave slanine, od povrća možete napraviti i zdravi čips, pogledajte video:

Začini daju okus slanine, a s obzirom da se peče u fritezi na vrući zrak i bez ikakvih masnoća, slanina od mrkve je puno bolja i zdravija opcija.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
Marta010
20:19 25.04.2020.

volim tražiti savjete za brze i jednostavne recepte na internetu, a posebno kada se radi o zdravoj prehrani, zato preporučam svima aplikaciju sa Huawei AppGallery Recepti za pravilnu prehranu u kojoj se može pronaći mnoštvo recepata za svaki dan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije