Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovaj trik pomoći će vam da sitno narežete luk u samo nekoliko sekundi!

Skratite vrijeme pripremanja hrane, a uz ovaj način rezanja ni na rukama vam neće ostati onaj neugodan miris luka
17. siječnja 2020. u 15:22 14 komentara 65110 prikaza
Foto: shutterstock

Čak i ako imate oštar nož, rezanje luka nekada stvarno može potrajati, ali ovaj odličan trik potpuno olakšava posao. Također, od njega vam neće ostati neugodan miris na rukama koji se teško opere.

Češnjak Korisno Ovaj trik od 30 sekundi pomoći će vam da savršeno ogulite češnjak!

Sve što trebate napraviti je umjesto rezanja, naribati luk! Rupe na ribežu u roku sekundi narežu luk u sitne komadiće. Iako su malo neravnomjerni, možete na brzinu prijeći nožem preko njih i spremni ste za kuhanje, piše msn.com.

 | Autor :

izvan hladnjaka Gdje odlažete krumpir? Maknite ga što dalje od luka!

Ne samo da je ovaj trik brz i lagan, oštrice na ribežu rastvaraju dijelove luka što ga čini mekšim i sočnijim dok se kuha ili peče. Takav sočniji luk istaknut će okus vašeg jela!

Saznajte! Znate li rok trajanja ovim namirnicama koje koristite svaki dan?
tuča
OČEKUJE SE JOŠ OBORINA
Tuča pogodila Turopolje: Prizori kao da je pao snijeg!
tt
Tabu tema
Evo što morate znati o životu s hemoroidima
  • Avatar magarac.jozo
    magarac.jozo:

    ja ga režem nožem... a da ga naribam, treba mi pola sata oprati i osušiti ribež, i pospremiti ga na donju policu.... mnogo bre komplikovano...

  • predator57:

    Moš mislit. Dobiješ lukovu pastu, a ne sitno rezani luk. To je ona stara, doktor googl.

  • ajetodoo:

    Ja imam brži i savršeniji sistem, sve se radi nožem Krupno isjeckani luk prereže se na 4 dijela, sitno narezani , na 6.