Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Ovaj trik od 30 sekundi pomoći će vam da savršeno ogulite češnjak!

Mnogi se muče s guljenjem češnjaka, ali uz ovaj trik više neće morati.
12. siječnja 2020. u 07:47 3 komentara 43669 prikaza
Češnjak
Foto: Thinkstock

Koliko god voljeli kuhati morate priznati da okrećete očima čim u receptu piše da trebate oguljen i sitno narezan češnjak. Zašto? Iako volimo okus ove namirnice vrijeme koje provedemo dok ga ogulimo (možda i polomimo i zgnječimo) i miris na prstima koji ostaje nisu vrijedni, kako piše countryliving.com.

Adventski ugođaj na jugu Adventski ugođaj na jugu Split i Dubrovnik omiljeni su gradovi na Jadranu, a evo što nude tijekom blagdana

Zato je na YouTubeu osvanuo video s trikom kako što lakše i bolje oguliti koru češnjaka i to cijele glavice. U staklenku stavite koliko god režnja želite, pokrijte ju i tresite jako koliko god možete oko 30 sekundi. Dobit ćete odvojene komade i koru koju možete samo baciti u smeće. Sve bez velikog nereda i neugodnog mirisa na koži.

Od najjeftinije do najskuplje Koju vrstu soli za kuhanje trebate odabrati?

Pogledajte video:

Norveška rukometna reprezntacija
Hrvatska u finalu
Pogledajte što norveški mediji pišu nakon poraza, još ne mogu vjerovati da neće u finalni boj
Plin
SMANJENJE CO2
Perspektive plina kao alternativnog goriva u prometu u Hrvatskoj