Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mali trikovi

Ova tri sastojka mogu zamijeniti prašak za pecivo u raznim slasticama

Shutterstock
16.04.2020.
u 11:15

Ako ste ostali bez praška za pecivo, vrlo jednostavno ga možete zamijeniti s ova tri sastojka.

Ako ste se ovih dana u izolaciji odlučili isprobavati razne recepte za kolače, muffine, palačinke... Možda ste ostali bez zaliha praška za pecivo, sastojka koji ide u većinu tih recepata. MSN donosi tri namirnice koje mogu zamijeniti ovu jednu.

Mlaćenica
Fermentirana je namirnica koja ima kiseli okus, sličan jogurtu. Možete je napraviti sami kod kuće: U otprilike 2,5 dcl mlijeka stavite jednu žlicu limunova soka, dobro promiješajte i pustite da odstoji. Nakon stajanja još jednom promiješajte pa koristite prema receptu. Umjesto limunova soka možete staviti i ocat, ali mora biti alkoholni. Pola šalice mlaćenice i jedna četvrtina žličice soda bikarbone zamijenit će jednu žličicu praška za pecivo.

Recept za kruh koji uspije baš svaki put pogledajte u videu:

Jogurt
Grčki jogurt može se koristiti kao zamjena, a sličan je mlaćenici – također sadrži kiselinu. Upotrijebite običnu verziju, bez dodanih okusa koji uklanjaju pH. Jednu žličicu praška za pecivo zamijenite s četvrtinom žličice soda bikarbone i pola šalice jogurta.

Kiselo mlijeko
Ono već sadrži bakterije koje se pretvaraju u kiselinu, pa ćete dobiti isti rezultat kao da koristite prašak za pecivo. Količina je ista kao kod jogurta i mlaćenice – pola šalice kiselog mlijeka i četvrtina žličice sode bikarbone.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije