Naslovnica Lifestyle Gourmet

Majstor pivar Krešo Marić dobitnik nagrade 'Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine'

Nagrada mu je pripala kao posebno zaslužnom interpretatoru turističke ponude daruvarskog kraja koji je kroz približavanje umijeća i tradicije proizvodnje piva brojnim posjetiteljima te organiziranjem prigodnih turističkih događanja, doprinio razvoju turizma u Daruvaru i okolici.
27. listopada 2016. u 13:49 0 komentara 264 prikaza
Pivar Krešo Marić
Foto: PR FOTO
Pogledajte galeriju 1/4

Na tradicionalnom godišnjem skupu turističkih djelatnika „Dani hrvatskog turizma“ (DHT) kojim se svake godine obilježava završetak jedne i početak sljedeće turističke sezone, majstoru pivaru Pivovare Daruvar Kreši Mariću uručena je nagrada „Čovjek ključ uspjeha, djelatnik godine“ u kategoriji Ostale uslužne djelatnosti.

Nagrada mu je pripala kao posebno zaslužnom interpretatoru turističke ponude daruvarskog kraja koji je kroz približavanje umijeća i tradicije proizvodnje piva brojnim posjetiteljima te organiziranjem prigodnih turističkih događanja, doprinio razvoju turizma u Daruvaru i okolici.

Krešo Marić treća je generacija u obitelji pivara i više od 20 godina radi u Pivovari Daruvar, najstarijoj hrvatskoj pivovari osnovanoj 1840. godine. Kao majstor pivar, svojim znanjem, kvalitetnim radom i iskustvom uvelike doprinosi njegovanju tradicije u proizvodnji piva po tradiciji češkog pivarstva te sudjeluje u izgradnji brenda Staročeško pivo koje je poznato po korištenju prirodnih sastojaka i visokoj kvaliteti. Osim rada u Pivovari Daruvar, Krešo Marić je pokretač i organizator Craft Beer Festivala (Festivala nezavisnih pivara) koji se održava u sklopu Dana piva u Daruvaru, s ciljem promoviranja proizvodnje zanatskih (craft) piva koja posljednjih godina u Hrvatskoj bilježi izniman rast.

Uz to, zaslužan je i za proizvodnju posebnih craft piva Pivovare Daruvar kao što su ABBA, BART i LELA koje su doprinijele pozicioniranju Daruvara kao jednog od centara proizvodnje zanatskih piva u Hrvatskoj, čime se obogaćuje turistička ponuda i jača potencijal cjelokupne destinacije Daruvar - Papuk.

„Drago mi je što HTZ prepoznaje kvalitetu dodane vrijednosti bez koji ne postoji nijedan ozbiljan turizam. Mi u Pivovari Daruvar, kao najstarijoj hrvatskoj pivovari, od samih njenih početaka pa do danas, proizvodimo isključivo na prirodni, zanatski način, bez dodavanja bilo kakvih umjetnih sastojaka.  Naši postupci i sastojci su isključivo prirodni, a i prilikom samog kuhanja osluškujemo ono što nam je priroda dala u obliku slada, hmelja i vode. To je naša garancija kvalitete pa isto tako mislim da bi sve gospodarske grane uključujući i turizam svoje temelje morale graditi na zdravim, prirodnim, održivim načelima, u skladu ne samo s današnjim trendovima, nego i sa zdravim razumom“, izjavio je Krešo Marić nakon uručenja nagrade.

>>Praško pivo broj jedan u svijetu predstavilo novi izgled

CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.