Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
turistička patrola

Lošinjski su kapetani bili traženi, cijenili su ih na svim oceanima

15.07.2012., Losinj - Turisti uzivaju u moru na predjelu otoka Losinja Cikat.  Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
20.07.2015.
u 13:05


Jeste li za jedan kratki izlet, maznim je glasom zazvala crnka s palube

Lošinj mi je bio otkriće!

Idealan za sjesti, odmoriti se, uživati u miru. To je sve "leggiero". Nema strke, nema gužve. Lijepi kafići, odlični restorani, svi sa smiješkom. Šećem se rivom kad s jednog od brodova, koketnim glasom, podbočene ruke na boku, mlada crnka s palube broda govori turistu pokraj mene.

Pognuo je glavu

– Gospodine, jeste li za jedan kratki izlet?

On se trznuo, u čudu pogledao u nju, pa u mene, pa vratio pogled ispred sebe u suprugu koja je nekoliko metara ispred njega gurala dječja kolica. Nije odgovorio ništa, samo je pognuo glavu i produžio dalje. Bilo je čudno, ostao je u zraku taj poziv na "izlet". Je l' mislila na izvanbračni izlet? Ili do Suska i Ilovika? Vjerojatno ovo drugo, ali nije tako zvučalo. Treba privući gosta, makar i maznim glasom...

Šalu na stranu, da je turist znao kakvi su ovdje pomorci, bez razmišljanja bi ukrcao i ženu i dijete na brod.

Adut domaćina

– Lošinj je otvoren grad, on diše sa svima onima koji dođu. Tako je oduvijek, imali smo pomorce po svim morima i oceanima, plovili su još u 15. stoljeću po svijetu, a iz našeg mjesta su poznati i traženi kapetani bili u 18. i 19. stoljeću.

Pazite, kapetani, ne neki članovi posade – ponosno mi govore domaći te kao adut u toj priči spominju sugrađanina Nedjeljka Škapula koji je kao zapovjednik norveškog broda spasio brod za vrijeme tsunamija u Japanu prije četiri godine. Bio je to herojski pothvat!

>>Srednjoeuropsko staro zimovalište ne natječe se s party destinacijama

>>U oazu bogatih i slavnih, stariju od stoljeća i pol, potajno je dolazio čak i 'crveni' Lenjin

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije