Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
milijune vrijedna potraga za izvorom mladosti

Kontroverzni milijunaš (45) želi zaustaviti starenje, pa uzima krv svog 17-godišnjeg sina

Instagram/@bryanjohnson_
25.05.2023.
u 14:30

Ovo nije prvi put da Johnson svojim revolucionarnim i neistraženim idejama protiv starenja puni svjetske naslovnice, no po prvi je put da je u svoje teorije uključio i maloljetnog sina.

Ekscentrični tehnološki mogul, multimilijunaš Bryan Johnson 45-godišnji je osnivač i glavni izvršni direktor tvrtke Kernel opsjednut idejom da može usporiti starenje. Jonson je naime poznat po tome da stalno traži nove načine da se pomladi i uspori starenje, a njegova je zadnja ideja kako to postići šokirala mnoge, jer je u nju Johnson uključio svog 17-godišnjeg sina Talmagea i 70-godišnjeg oca Richarda. Riječ je o tzv. "Projectu Blueprint" u kojem tajkun uzima krv od svog sina tinejdžera, a svoju daje ocu, pa je obitelj nedavno posjetila kliniku u Dallasu u kojoj su trojica muškaraca podvrgnuta transfuziji kojom je mladiću izvađena litra krvi te su iz nje uz pomoć stroja izdvojeni plazma, krvna zrnca i bijele krvne stanice, a onda ubrizgane ocu Bryanu. On je isto napravio za svog 70-godišnjeg oca, a mlađa bi im krv trebala pomoći da uspore proces starenja i poprave oštećene stanice.

Inače, "Project Blueprint" uključuje i pridržavanje strogih prehrambenih smjernica, strogi raspored spavanja i tjelovježbe, česte liječničke preglede, te pridržavanje savjeta 29-godišnjeg liječnika kojem tajkun navodno najviše vjeruje; a koji je medicinu završio neposredno prije pandemije. Nadu u okretanje procesa starenja sa sinovom plazmom Johnson polaže na temelju studije koja je za sad napravljena samo na glodavcima, a sugerira da stariji miševi s krvi i organima mogu doživjeti učinak obrnutog starenja. Prema većini ozbiljnih znanstvenika studije na glodavcima su nedovoljne, čak i kontroverzne, te ne pružaju dokaze da takva izmjena funkcionira i kod ljudi, a za Insider su rekli da bi ta praksa mogla imati opasne nuspojave, poput jake imunološke reakcije.

Ovo inače nije prvi put da Johnson svojim revolucionarnim i neistraženim idejama protiv starenja puni svjetske naslovnice, no po prvi je put da je u svoje teorije uključio i maloljetnog sina. Inače, Johnson se obogatio kao osnivač Braintreeja, tvrtke za web i mobilno plaćanje koja je kupila Venmo i kasnije prodana PayPalu, a težak je više stotina milijuna dolara. Zato mu nije problem za borbu s vremenom i pomlađivanje godišnje izdvojiti nekoliko milijuna, a jedan je od predvodnika pokreta protiv starenja.

Ipak, ono što Johnsona izdvaja iz mase drugih bogatih i slavnih koji žele zauvijek ostati mladi jest to što se on na tom putu ne oslanja skupocjene kozmetičke tretmane i zahvate, već se konzultira sa svojim timom od 30 liječnika i stručnjaka koji mu na dnevnoj bazi sugeriraju što da radi da bi opet imao tijelo tinejdžera; i da mu svi organi u tijelu budu kao da mu je 18 godina, što je Johnsonu krajnji cilj.

VEZANI ČLANCI:

Zbog toga svaki dan ide spavati u isto vrijeme, a dva sata prije nosi posebne naočale koje blokiraju plavu svjetlost. Budi se svako jutro u 5 h pa 60 minuta vježba i izvede točno 25 vježbi. Nakon toga Johnson uzima desetak dodataka prehrani i zube ispire uljem čajevca, a slijedi i strogu vegansku dijetu koja mu nalaže da svaki dan pojede točno 1977 kalorija. Na jelovniku mu se tako uglavnom nalaze proizvodi poput bademovog mlijeka, oraha, sjemena lana, bobičastog voća i raznog mljevenog povrća, a osim stroge dijete tajkun svakodnevno vadi i krv i često odlazi na kolonoskopije.

Znanstvenici otkrili: Evo koliko često trebate voditi ljubav da biste usporili starenje

Komentara 1

MI
Mikis
15:54 25.05.2023.

Zaklada od Isaac Asimova. 3 klona u krugu vjecnog zivota, nevjerice i paranoje

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije