Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Emi Bar; Restaurant, Prilaz moru, Mimice

Jede se ovdje od 1929., imamo i fotku prvog turista

Turistička patrola Mimice i Večernjakove zvjezdice
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/4
01.08.2022.
u 09:35

Bio je jedan profesor iz Graza, pojeo šnicl u saftu pa rekao: "To je isto kao i prije 60 godina kada mi je Emmy tu kuhala." Eto, to sve govori.

Na obali u Mimicama, u restoranu Emi, hrana, ali i priča za – polizati prste. Emil Mimica (52) otvara stari album s fotografijama iz Beča.

– Baka Emmy živjela je u strogom centru Beča, u Mariahilfer Straße. Bila je umjetnica, studirala klavir na bečkom konzervatoriju. I sve je stalo kad je na parobrodu upoznala mog didu Petra. Svidio joj se, bila je to ljubav na prvi pogled. Sišli njih dvoje s broda tu na mulu i ostala je zauvijek ovdje. Klavir je iz Beča stigao za njom u Mimice... – govori Mimica.

Pokazuje na njihove fotografije stare gotovo stotinu godina, pa na fotografije Bečana u dokoljenkama usred ljeta i nastavlja priču:

– Radila je kao kuharica, ovdje se na ovoj terasi, a držali su tada pansion, jede od 1929.! Pune 93 godine! Znamo i da je prvi turist u našoj kući bio neki mađarski bilježnik sa sedmeročlanom obitelji. Eto i njegove slike – govori ponosno.

Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL Photo: Miroslav Lelas/PIXSELL
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

Isto što je radio djed Petar, pa nastavio otac Željko, danas radi i on.

– Bio je jedan profesor iz Graza, pojeo šnicl u saftu pa rekao: "To je isto kao i prije 60 godina kada mi je Emmy tu kuhala." Eto, to sve govori. Govore i tanjuri koje donosi, jedu se ovdje sjajni odresci od divlje jadranske tune.

Neki stranci je naručuju i mole: – Samo je kratko okrenite po minutu sa svake strane! Forte su i steakovi, ali i tiramisu po bečkom receptu. U kuhinji je i gospođa iz Makedonije koja radi izvrsne pečene paprike s grila. Ima i – janjetine. A tek pogled s mola... Milina u Mimicama.

Izbor i kvaliteta jela (do 50 bodova) 46

Izbor i ponuda pića (do 15 bodova) 14

Usluga i ljubaznost (do 10 bodova) 10

Dojmovi i prostor (do 20 bodova) 18

Ukupnost ponude (do 5 bodova)   4

Ukupno                                           92

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije