Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
googleov alat

Je li 'zdraviji' kruh ili tjestenina, jabuka ili banana? Otkrijte u nekoliko sekundi

Kruh, tjestenina kolaž
Foto: Pixsell
1/8
26.03.2014.
u 08:52

Baš biste pizzu ili lazanje, ali ne znate koji obrok ima više kalorija? Google će pomoći

Google ima novi "alat" koji omogućava korisnicima da usporede različite namirnice i tako odaberu zdraviju u kreiranju svog obroka.

Ako korisnik u tražilicu upiše dvije vrste namirnica i između stavi 'vs', prikazat će se osnovne informacije o namirnicama koje uspoređuje.

Možete upisati namirnice na hrvatskom (kruh vs banana) i prikazat će se traženi podaci, ali na engleskom. Ako postoji više vrsta iste namirnice, kada se prikaže usporedba imat ćete opciju odabrati između više ponuđenih vrsta te možete odabrati, primjerice, bijeli kruh ili kruh s cjelovitim žitaricama.

Prikazuju se i nutritivne vrijednosti namirnica pripremljenih na različite načine pa tako možete upisati npr. pire krumpir vs pečeni krumpir (mashed potato vs baked potato) i u trenu ćete vidjeti koji način pripreme je zdraviji. Za više informacija kliknite na strelicu na dnu okvira da vam se proširi lista s podacima. O nekim namirnicama je više podataka, o nekima manje.

Foto: Google

Foto: Google

Sada možete jednostavno "otkriti" koja namirnica je bolja direktnom usporedbom i načinom pripreme te svoju prehranu prilagoditi svojim potrebama. Namirnice ne moraju biti iz skupine da biste ih mogli usporediti. Za one koji žele skinuti višak kilograma, ovaj alat može biti odlično oružje i podsjetnik koliko su, primjerice, jabuka ili banana bolji izbor od šnite šunke ili slanine.

Foto: Google

Foto: Google

Ovaj alat u Google tražilici aktivan je od kraja prošle godine, a Krisztina Radosavljević-Szilagyi, glasnogovornica Google-a, rekla je da su se odlučili kreirati ovakvo nešto jer su vidjeli da ljudi jako puno u tražilicu upisuju namirnice i traže podatke o nutritivnim vrijednostima i kako se one mijenjaju s različitim načina pripreme. "Odlučili smo svima olakšati", dodala je.

>>Ovako ćete u tjedan dana izgubiti dva kilograma. Znatiželjni?

>>Kakve je boje hrana koju jedete? Evo kakva bi trebala biti

Komentara 3

SI
siegmound
10:31 26.03.2014.

Na hrvatskoj verziji Googla to ne radi, mogli ste i to navesti u članku. Probajte na UK verziji Googla.

T1
t111
09:38 26.03.2014.

kupovna jabuka je najveci uzas koji postoji. dobio sam alergiju na kupovne jabuke, od silnih pesticida ne mogu gledati koliko me svrbe oci kada je pojedem.

Avatar DŠ.....
DŠ.....
10:42 26.03.2014.

Pored toliko ekoloških jabuka, ti odabrao one pune pesticida!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije