Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 141
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
akcija studenata

Je li provođenje dijete dobro ili loše?

čokolada,bombonjere
Tomislav Miletić/PIXSELL
22.01.2013.
u 11:58

Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci u tri dana organiziraju predavanja o zdravoj prehrani

Mnogi u potrazi za vitkijom figurom posežu za dijetama, pogotovo djevojke i mlade žene. No, je li provođenje dijete dobro ili loše?

Dijeta u nekim slučajevima dovodi do zdravog gubitka težine, no može promovirati neuredne obrasce hranjenja što na kraju može dovesti do značajnog porasta težine. Istraživanja pokazuju da dijetno ponašanje promovira odstupajuće navike hranjenja, dovodeći pojedince do poremećaja prehrane. Kako bismo smanjili težinu moramo se neprestano odupirati želji za hranom koja deblja, pa postoji stalna borba između potrebe za neposrednom ugodom i dugoročnim ciljevima - zdravljem, kondicijom, ugledom...

U svom izlaganju pod nazivom: \"Je li provođenje dijete dobro ili loše? Dvije strane iste medalje\" prof. dr. sc. Alessandra Pokrajac-Bulian sa odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Rijeci propitati će dobre i loše strana provođenja dijete te objasniti individualne razlika između uspješnih i neuspješnih dijetaša. Studenti Medicinskog fakulteta u Rijeci organiziraju od srijede 23. siječnja do petka 25. siječnja niz zanimljivih i edukativnih predavanja o zdravoj prehrani u kojima će sudjelovati istaknuti liječnici, nutricionisti, psiholozi, gastronomi i drugi stručnjaci koji se bave tim područjem.

Projekt Zdrava prehrana trajat će tri dana. Prvi dan je predavanje u 18 sati u Tunelu o sirovoj hrani. Najveći dio stručnih izlaganja bit će u četvrtak 24, siječnja od 16. sati u Vijećnici Fakulteta, a završnica u petak na brodu Marina u 18 sati gdje će, nakon projekcije filma, o iskustvima u liječenju pretilosti i zdravom režimu prehrane govoriti doc.dr.sc. Alen Ružić, doktor medicine i mr.sc. Vlasta Radoičić.

>> Nova hit-dijeta: Jedite sve što poželite – od 9 do 17 sati

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije