Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
prave godine

Istinska sreća dolazi tek u 74. godini života

starci
Photos.com
23.02.2010.
u 11:08

Često se kaže kako su najsretniji dani oni koje provodimo u školi. Neki smatraju da život počinje tek u 40. godini. No, čini se da ni jedno ni drugo nije točno.

Često se kaže kako su najsretniji dani oni koje provodimo u školi. Neki smatraju da život počne tek u 40. godini. No, čini se da ni jedno ni drugo nije točno, ako je za vjerovati znanstvenicima koji tvrde da smo najsretniji u 74. godini. Istraživači kažu kako počinjemo osjećati sreću u tinejdžerskim godinama, a taj osjećaj počinje opadati do 40. godine.

Tek 30 godina kasnije počinje se opet povećavati razina sreće. Njemački i američki znanstvenici analizirali su rezultate britanskog istraživanja u kojem je sudjelovalo 21 tisuća muškaraca i žena, a svakodnevno ih se pitalo koliko su sretni u životu.

Nakon 74. godine sreću opet počinjemo manje osjećati zbog zdravstvenih problema koji se počnu javljati.

Zaključak je istraživanja kako se mladi u dvadesetima i tridesetima suočavaju s najviše stresa zbog kupnje kuće ili stana, stvaranja obitelji i karijere. No, izgleda da ova pravila o sreći vrijede samo za Britance jer slično istraživanje provedeno na Nijemcima kaže kako postoji jedan stabilan osjećaj sreće i zadovoljštine tijekom cijelog žvota.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije