Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRHUNSKE NAMIRNICE

Grah, leća i grašak trebali bi bar jednom tjedno biti na meniju

grašak
Arhiva Večernjeg lista
07.02.2010.
u 10:53

Grašak i grah si odličan izvor topivih vlakana zbog čega smanjuju takozvani 'loš' kolesterol, odnosno tip kolesterola koji uzrokuje stvaranje masnih naslaga na zidovima arterija.

Ekstrakt bijelog graha koji promovira gubitak težine blokiranjem absorpcije ugljikohidrata upravo je lansiran na britanskom tržištu. Cilj Decarba je pokazati kako jednostavne namirnice imaju više dobrobiti za naš ogranizam nego što bi to ikada pretpostavili. No, da bi se grah i grašak obavezno trebali naći na vašem meniju minimalno jednom tjedno potvrđuju i druga otrkića.

- Grašak i grah si odličan izvor topivih vlakana zbog čega smanjuju takozvani 'loš' kolesterol, odnosno tip kolesterola koji uzrokuje stvaranje masnih naslaga na zidovima arterija.- bjašnjava doktorica Susan Jebb u ime nutritivnog i zdravstvenog istraživanja Medicinskog istraživačkog vijeća dodajući kako ista svojstva imaju i soja i slanutak koji uz

to i povećavaju nivo 'robrog' kolesterola.
Također je potvrđeno da prehrana bogata lećom i grahom jača zaštitu organizma od raka pluća i to za čak 45 posto.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije