Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Eksperimentirajte u kuhinji: Juha od luka s kavom i sirom

Pitate li chefa Mladena Križanovića, juha od luka s kavom i sirom je kobinacija iz snova!
16. listopada 2019. u 06:44 0 komentara 1357 prikaza

U kategoriji sljubi ovo našla se zanimljiva kombinacija koju je kreirao chef Mladen Križanović, a radi se o juhi od luka s kavom i sirom. Za sve čija su nepca spremna za nove okuse ovo je recept za poželjeti

PRONAŠLI RAZLOG Nakon obroka uvijek ste raspoloženi za nešto slatko? Znanost napokon otkrila koji je uzrok

Sastojci:

4 veća crvena luka

6 glavica ljutike

0,5 dl maslinova ulja

0,5 dl suhog bijelog vina

500 ml povrtnog temeljca

sušena majčina dušica

žlica šećera

žlica soli

prstohvat papara

1 šalica kave

nekoliko kriški kruha

nekoliko kriški sira

OKUSI SEZONE Ispecite kruške s medom u lisnatom tijestu

Priprema: 

Crveni luk, ljutiku i bijeli dio mladog luka izrežite na tanke kriške. Pržite u loncu na malo maslinova ulja dok se luk ne karamelizira. Kada je luk posmeđio, dodajte povrtni temeljac te zakuhajte juhu. Dodajte majčinu dušicu, sol, papar, šećer i bijelo vino te kuhajte poklopljeno na laganoj vatri otprilike sat vremena. Povremeno promiješajte i dolijte vode po potrebi. Na samome kraju dodajte malo po malo kavu u juhu te nakon svakog dodavanja kave kušajte juhu kako ne biste pretjerali s kavom. Po potrebi dodajte još soli i papra. Svaku porciju juhe poslužite u keramičkom pekaču ili zdjelici. Na površinu juhe doodajte tostirani kruh, prekrijte sirom te zapecite u pećnici dok se sir ne rastopi. Ukrasite sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka. 

BAKA ZNA NAJBOLJE Tradicionalna kuhinja: Bakina pita sa šljivama

Pogledajte video o jednom sastojku iz recepta - kavi. 

Kobe Bryant
POGINUO SLAVNI KOŠARKAŠ
Ovo je jezivo: Pogledajte što je Kobeu Bryantu predviđeno još 2012. godine
PoKRENI
PONOSNO VOLONTIRAMO
Korporativnim volontiranjem do boljih promjena u društvu
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.