Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Lifestyle Gourmet

Tradicionalna kuhinja: Bakina pita sa šljivama

Neka jesen bude u znaku domaćih kolača i neka ove neodiljive poslastice budu način da proslavite dolazak jeseni zaroneći u bogatstvo okusa šljiva.
14. listopada 2019. u 06:45 0 komentara 2388 prikaza

Čak i ako vam to nije stalna navika, jesen je pravo vrijeme da posegnete malo dublje u novčanik i na tržnici kupite domaće sorte omiljenih plodova jeseni. Ništa ne može nadomjestiti miris domaće pite od zrelih šljiva bistrica. 

APERITIVI Slatki okus jesenske kruške u ustima: Napravite vlastiti liker

Bakina pita sa šljivama

 | Autor :

Sastojci:

2 jaja

1,5 šalica šećera

2 šalice brašna

1 prašak za pecivo

50 g maslaca

1 dl jogurta

1 kiselo vrhnje

žličica cimeta

500 g šljiva (ili po želji više) narezanih na polovice i otkoštenih

RADITE LI IH I VI? Sedam pogrešaka koje radimo kada smo u restoranu: Ne miješajte se konobaru u posao

Priprema:

Umutite pjenasto šećer i jaja, zatim dodajte maslac i na kraju kiselo vrhnje i jogurt. U dobivenu smjesu polako dodajte brašno koje ste prethodno prosijali i pomiješali s praškom za pecivo, cijelo vrijeme miješajući. Dobivenu smjesu izlijte u posudu za pečenje koju ste prethodno namazali maslacem i posuli brašnom ili je možete obložiti papirom za pečenje. Oprane i osušene polovice šljiva posložite nježno na vrh smjese i sve malo pospite cimetom. Pecite na temperaturi 180-185 stupnjeva oko 45 minuta ili dok kolač ne poprimi lijepu boju. 

ZELENO I LISNATO Vodič za zelenjavu: Najbolji načini na koje ju možete pripremiti

Po domaće šljive trkom na trešnjevački ili neki drugi plac. 

Skupili smo chefove Fuliranja
ADVENTSKA ČAROLIJA
Skupili smo chefove Fuliranja: Ovo su majstori adventskih delicija koji za vas spremaju street food čuda
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.