Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prevencija

Dođite na Avivin besplatni panel i saznajte kako zaštititi zdravlje bubrega

Poliklinika Aviva
Foto: Shutterstock
1/3
23.01.2024.
u 16:28

Zdravljak pod nazivom „Kronična bubrežna bolest – tihi ubojica modernog doba“ održat će se 31. siječnja, u 18 sati, u Poliklinici Aviva, Trpinjska ulica 7, a osim predavanja vrhunskih Avivinih stručnjaka, očekuje vas niz pogodnosti

Nije ni čudo što kronična bubrežna bolest ili bolest zatajenja bubrega, od koje u svijetu obolijeva jedna od deset osoba, nosi zloslutnu titulu “tihog ubojice modernog doba” – u svojim ranim stadijima gotovo je bez simptoma pa se oboljeli ne javljaju liječniku sve dok bolest ne dosegne uznapredovali stadij, sa zastrašujućim ishodom potpunog i trajnog zatajenja bubrežne funkcije. Stoga, u cilju podizanja svijesti o važnosti zdravlja bubrega, Poliklinika Aviva, koja iza sebe ima brojne zadovoljne pacijente i bogato medicinsko iskustvo od 44 godine, svoj je 6. Zdravljak posvetila upravo temi kroničnih bubrežnih bolesti.

– Namjera nam je podijeliti ključne informacije o važnosti prevencije i rane dijagnostike bolesti bubrega, pri čemu ćemo svakako govoriti o pacijentima koji imaju visok rizik razvoja kronične bubrežne bolesti, kao što su bolesnici sa šećernom bolesti, bolesnici s povišenim krvnim tlakom, bolesnici s prekomjernom tjelesnom težinom i bolesnici koju su ranije imali sami ili u obitelji neku bubrežnu bolest – objasnili su stručnjaci iz Poliklinike Aviva.

Foto: Shutterstock

Predavači su iskusni i renomirani stručnjaci, liječnici iz Poliklinike Aviva – izv. prof. dr.sc. Mario Laganović, specijalist interne medicine, subspecijalist nefrologije; prim. dr. sc. Marina Peklić, spec. interne medicine, subspecijalist intenzivne medicine i nefrologije i Pavica Mojzeš-Wagenhofer, dr. med., specijalist pedijatar, subspecijalist pedijatrijske nefrologije, a na panelu će sudjelovati i gost, bivši nogometni reprezentativac Ivan Klasnić koji će s prisutnima podijeliti svoje osobno iskustvo vezano uz kroničnu bubrežnu bolest. Cijelim će panelom moderirati Dalibor Bosančić, urednik i voditelj emisije o zdravlju.

Foto: Shutterstock

Avivin Zdravljak jedinstvena je prilika za sve zainteresirane da postave pitanja na temu kroničnih bubrežnih bolesti te da diskutiraju o svojim iskustvima.

Zdravljak pod nazivom „Kronična bubrežna bolest – tihi ubojica modernog doba“ održat će se 31. siječnja, u 18 sati, u Poliklinici Aviva, Trpinjska ulica 7, Zagreb, na 1. katu, a za sve zainteresirane ulaz na panel je besplatan. Za sve sudionike Zdravljaka, od 17:00 do 18:00 sati organizirano je mjerenje tlaka i šećera u krvi, a očekuju Vas i druge posebne pogodnosti! Ako želite prisustvovati ovome stručnom i korisnom edukacijskom panelu, prijavite se putem e-maila na: marketing@poliklinika-aviva.hr jer je broj mjesta ograničen.

Sadržaj donosimo u suradnji s Poliklinikom Aviva

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije