Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U potrazi za poslom

Čekanje povratne informacije stresnije od razgovora za posao

posao
VL FOTO
13.11.2010.
u 15:39

Čak 31% ispitanika navelo da je iščekivanje odgovora za njih najgori dio traženja posla

U cijelom svijetu 14% posloprimaca laže u svojim životopisima ili na razgovorima za posao, pokazuje međunarodno istraživanje o radnoj snazi koje je na uzorku od 155.000 ispitanika iz 33 zemlje, provela konzultantska tvrtke Kelly Services. Posloprimci navode da se lažima najčešće služe kako bi povećali svoje izglede za dobivanje posla, a najviše lažu o visini plaće kod bivšeg poslodavca ili o dosadašnjem poslovnom iskustvu. "Najpoštenijima" su se pokazali posloprimci na Novom Zelandu (tek 4% ih laže), dok se na samo dnu nalaze posloprimci u Ukrajini (41%). Za njima slijede Rusija (30%), Španjolska (27%) i Kina (25%).


Osim toga, istraživanje je pokazalo da posloprimcima najgori dio potrage za poslom nije razgovor kod poslodavca, već čekanje povratne informacije nakon razgovora i testiranja. Tako je 31% ispitanika navelo da je iščekivanje odgovora za njih najgori dio traženja posla, a toga se najviše groze posloprimci u Australiji i Njemačkoj (62%)

Ključne riječi

Komentara 1

DI
dr-ivek
19:31 13.11.2010.

U Hrvatskoj je tako svejedno da li lažeš ili govoriš istinu kad su svi poslovi već unaprijed rezervirani za rodjake. Također, nebitno je da li si sposoban, da li imaš znanja i želje za radom, jedino je bitno da imašš fakultet. Danas robovlasnici i za posao čistača traže visoku stručnu spremu i to samo zato jer sada imaju na biranje između desetine tisuća zamolbi. Imamo Hrvatsku! Idemo dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije