Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Bogata gastronomska, ali i sportsko-zabavna manifestacija „4. Dani salaša Tena“ očekuju vas u Vinkovcima

Dani salaša Tena
Foto: Promo
1/5
21.08.2018.
u 10:23

Slavonijo dok ti ime traje, čuvat ćemo tvoje običaje

Četvrto izdanje jedinstvene manifestacije „Dani salaša Tena“ održat će se u nedjelju, 26. kolovoza, s početkom u 11 sati u predivnom ambijentu salaša Tena u Vinkovcima. Ovu hvalevrijednu manifestaciju čiji broj posjetitelja raste svake godine organizira društvo Boso s ciljem očuvanja tradicijske kulture i baštine na području Slavonije. Tijekom jednodnevne manifestacije, svi će posjetitelji imati priliku uživati u bogatoj i nadaleko poznatoj slavonskoj gastronomskoj ponudi, sportskim aktivnostima, kazališnim predstavama, zvucima tambure, kao i Sajmu autohtonih slavonskih proizvoda.

Foto: Promo

Uvijek atraktivno i zabavno natjecanje u tradicionalnom kuhanju pekmeza od plavih šljiva, popularna Pekmezijada, i ove će godine okupiti 27 ekipa koje će se boriti za titulu onog najukusnijeg. Osim toga, posjetitelji će moći pogledati proizvode i rukotvorine te se upoznati s bogatom ponudom usluga lokalnih poduzetnika na Sajmu autohtonih proizvoda koji će biti otvoren sve do 20 sati.

Posjetitelje u zabavnom dijelu programa očekuju i dvije kazališne predstave u tradicionalnom ambijentu slavonskog salaša. Kazalište „Mika Živković“ iz Retkovaca izvest će predstavu „Blatne duše“, ulomak iz romana „Đuka Begović“ jednog od najpoznatijih hrvatskih književnika, Vinkovčanina Ivana Kozarca. Nadalje, posjetitelji će imati priliku pogledati i hvaljenu komediju „Dimnjačar“ priznatog glumca Ljubomira Kerekeša.

Foto: Promo

Vrhunac zabave i ugodnog druženja na „4. Danima salaša Tena“ očekuje posjetitelje za vrijeme finalne utakmice dječjeg malonogometnog turnira, nakon čega slijedi proglašenje pobjednika i dodjela nagrada najboljima. Za nezaboravan provod na Teninom salašu pobrinut će se tamburaški sastav „Šil Dil Daj“.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije