Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
korisno

Bliži se sezona jabuka: Evo kako ih je najbolje skladištiti, da ostanu hrskave i sočne

jabuka
Silvija Kolar-Fodor
30.08.2022.
u 07:00

Narezane jabuke pohranite ih u vrećicu koja se može zatvoriti ili hermetički zatvorenu posudu za i stavite ih u hladnjak; tako će ostati svježe 3-5 dana.

Bliži se vrijeme opraštanja od ljetnog voća, što znači da je sezona jabuka pred vratima, a iako ih možda već grickate, najbolje vrijeme za uživati u njima je tijekom berbe, u rujnu i listopadu

Dok su savršeno zrele jabuke bez modrica i udubljenja i čvrste na dodir, mekane i tamne mrlje obično pokazuju da je jabuka prezrela i da više nije dobra za jelo, a nakon što odaberete zrele jabuke, treba znati kako ih i gdje pohraniti.

Znate li zašto je dobro jesti jednu jabuku svaki dan?

jabuka
1/12

Kako čuvati cijele jabuke

Kako bi jabuke što duže ostale svježe, držite ih podalje od izravnog sunčevog svjetla, najbolje u ladici za voće u hladnjaku. Ako ih zamotate u vlažni papirnati ručnik i stavite u plastičnu vrećicu s rupicama, biti će svježe oko šest tjedana. Samo pripazite da ih ne skladištite pored drugog voća i povrća, jer jabuke sadrže etilen zbog kojeg brže sazore i druge namirnice.

Kako čuvati narezane jabuke

Narezane jabuke pohranite ih u vrećicu koja se može zatvoriti ili hermetički zatvorenu posudu za i stavite ih u hladnjak; tako će ostati svježe 3-5 dana.

Kako kriške jabuke ne bi potamnjele, prije nego što ih stavite u hladnjak prelijte ih s malo limunovog soka. I ne brinite da će vaše poprimiti okus limuna—sok od limuna samo dodaje jabukama oporost koja se jedva primijeti.

Mogu li se jabuke zamrznuti?

Jabuke svakako možete čuvati u zamrzivaču, ali važno je napomenuti da će izgubiti svoju hrskavost. Budući da će im tekstura biti ugrožena, smrznute jabuke (koje je bolje čuvati narezane, a ne cijele) idealne su za korištenje u pitama, kolačima, umaku ili maslacu od jabuka.

Kad se smrznute jabuke peče, nije ih potrebno prethodno odmrzavati; jednostavno stavite smrznute kriške u koru za pitu s ostatkom nadjeva, prekrijte tijestom i pecite, savjetuje Real Simple.

Što jesti za život bez boli i upala? Stručnjaci otkrivaju koje namirnice uključiti u prehranu

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije