Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kreni zdravo

Aloe vera- koliko je ljekovita i kako ju koristiti?

Aloe vera
02.07.2018.
u 20:40

Iako u svijetu postoji oko 200 vrsta biljke Aloe vere, samo četiri vrste imaju ljekovita svojstva

Aloe vera, biljka koju su u starom Egiptu nazivali biljkom besmrtnosti, jedna je od kućnih biljki koje je najlakše uzgajati.

Uz antivirusna, antigljivična i antibakterijska obilježja, aloe vera sok ima detoksikacijsko djelovanje na organizam, bogat je vitaminima i mineralima, a posjeduje polisaharide i antioksidanse koji jačaju imunitet organizma.

Iako u svijetu postoji oko 200 vrsta biljke Aloe vere, samo četiri vrste imaju ljekovita svojstva, a to su Aloe ferro, Aloe saponaria, Aloe perrvi i Aloe arborensis. Zahvaljujući brojnim ljekovitim svojstvima, ova biljka je važna u farmaceutskoj i kozmetičkoj industriji.

Nedavna istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija soka od aloe vere poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma. Zašto je aloe vera sok toliko koristan za zdravlje pročitajte na portalu Kreni zdravo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije