Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kraj SPFF-a

Uz autore nagrađene Oscarima tu su i sjajni amateri

'18.07.2011.Pula - Irena Skoric, filmska i TV redateljica.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
'Dusko Marusic/PIXSELL'
08.08.2013.
u 19:36

Ovdje se prikazuju filmovi etabliranih autora, onih koji su već osvojili i Oscara, ali su uz njih u konkurenciji i amaterski filmovi. No, baš su oni puni neke posebne draži i plijene posebnom glazbenom energijom – rekla je Irena Škorić

Mlada redateljica Irena Škorić djelić svog užurbanog i radnog ljeta provodi i u Starigrad Paklenici gdje je bila u žiriju Starigrad Paklenica film festivala, posvećenog glazbenim dokumentarcima. O najboljima odlučivala je u društvu Rade Šešić, predsjednice žirija, i Emme Westermann.

Najljepše mjesto

I dok se okupljena publika do suza nasmijala uz film \"Šaban\" o kralju romske glazbe, ali i uživala u glazbenom uvodu u film koji je izveo Berda Band, članice žirija pomno su pretresale sve detalje filmova prikazanih na ovoljetnom festivalu.

Redateljica Irena Škorić kaže da joj je ovo žiriranje \"povratak na mjesto zločina.\" Naime, 2011. godine natjecala se na festivalu s filmom \"Berislav Š. proces\", a ovog se ljeta u Starigrad Paklenicu vratila kao članica žirija:

– Ovo je zaista najljepše filmsko mjesto na svijetu u koje se zaljubi svatko tko dođe. Nema na svijetu te filmske dvorane, pa bila ona opremljena i najskupljom tehnikom, koja se može mjeriti s ovim ugođajem. Starigrad Paklenica plijeni spojem planina i mora – rekla nam je Irena Škorić.

Kazala nam je i da ovogodišnji žiri, u kojem su ovaj put bile samo žene, nije imao nimalo lak posao jer se na festivalu posvećenom glazbenim dokumentarcima okupljaju doista najbolji.

Energijom plijene amateri

– Ovdje se prikazuju filmovi etabliranih autora, onih koji su već osvojili i Oscara, ali su uz njih u konkurenciji i amaterski filmovi. No, baš su oni puni neke posebne draži i plijene posebnom glazbenom energijom – rekla je Irena Škorić.

Iz Starigrad Paklenice ona odmah nakon proglašenja laureata ovogodišnjeg festivala žuri u Zagreb gdje je čekaju \"završni radovi\" na njezinu novom dokumentarnom filmu \"Dragi Lastane\", kojem je tema legendarna rubrika \"Modre laste\" i klinci koji su odrastali uz nju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije