Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U kinima

Uspjeh komedije "Ovo je kraj" doista je - iznenađujući

Ovo je kraj
30.09.2013.
u 12:21

Film je napravljen tehnički efektno, ali velik je dio humora samoreferentan, a osim ponekog dobrog sprdajućeg komentara, najviše smijeha u kinu izazivalo je spominjanje penisa, rezanje glava i krvave scene kojih ima u izobilju...

Komedija “Ovo je kraj” dolazi nam u kina s pedigreom jednog od najvećih ljetnih kinohitova u SAD-u. Uz veliko iznenađenje i nevjericu filmskih studija, film od tridesetak milijuna dolara zaradio je 115 milijuna. Uz financijski uspjeh, moglo se pročitati da se radi o jako pametnoj parodiji filmova na temu apokalipse i horora koja se inteligentno sprda sa životom hollywoodskih zvijezda. Neke od njih u filmu glume same sebe: James Franco, Jonah Hill, Seth Rogen i drugi. Svi oni, ukratko, nađu se na tulumu usred kojeg se dogodi “smak svijeta” i šestorica glumačkih zvijezda nađu se u situaciji da moraju preživljavati jedni uz druge. Na žalost, čitati o svemu tome i zamišljati rezultat može djelovati puno smješnije i inteligentnije nego što zaista jest. Film je napravljen tehnički efektno, ali velik je dio humora samoreferentan (traži bolje poznavanje zajedničkih projekata zvijezda u stvarnosti), a osim ponekog dobrog sprdajućeg komentara, najviše smijeha u kinu kod mlađih osoba na projekciji kojoj sam prisustvovao izazvalo je spominjanje riječi penis, rezanje glava i općenito krvave scene kojih ima u izobilju... Dakle, ništa posebno inteligentno. Netko može reći da jednostavno nisam shvatio film. I nisam!

Ocjena: 2,5/5

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije