Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
44. Dani satire

Una Vizek: JA OD JUTRA NISAM STAO

01.09.2020.
u 14:50

Predstava "Ja od jutra nisam stao" na rasporedu je 23. rujna u u kazalištu Kerempuh na 44. Danima satire Fadila Hadžića

Dramski tekst Ja od jutra nisam stao uspješne dramatičarke i spisateljice Une Vizek, prvonagrađen na natječaju Marin Držić za 2017. godinu, praizveden je u ožujku 2019. godine u Satiričkom kazalištu Kerempuh u režiji Nane Šojlev. Una Vizek progovara o rodnoj problematici, ali uz bitan sadržajni zaokret – stereotipizirane muške i ženske rodne uloge obrću se na duhovit, apsurdan i nekonvencionalan način, dok uvriježeni klišeji o dinamici muško-ženskih odnosa podliježu satiričkoj oštrici. U ozračju ženske dominacije i muške submisivnosti, bezimeni muškarci, svedeni tek na brojeve, vrte se u zatvorenim, cikličkim dijalozima i situacijama u okviru opuštenog netipičnog muškog druženja gdje propitkuju svoj položaj u intimnim vezama i na širem društvenom planu, a pritom čeznu za promjenama i afirmacijom. Poigravajući se s predrasudama i društvenim očekivanjima, Ja od jutra nisam stao Une Vizek pitkim se i nepretencioznim izrazom dotiče neprijeporno aktualnih rodnih pitanja.

23. 9., srijeda, 20 sati

SATIRIČKO KAZALIŠTE KEREMPUH, ZAGREB

Redateljica: Nana Šojlev

Dramaturginje: Dora Delbianco i Dina Vukelić

Kostimografkinja i scenografkinja: Valentina Crnković

Skladatelj i glazbeni suradnik: Milorad Stranić

Oblikovatelj svjetla: Aleksandar Mondecar

Chef-savjetnik: Tomislav Škunca

Inspicijentica: Mirela Tihava

Igraju: Jerko Marčić, Marko Makovičić, Hrvoje Kečkeš, Linda Begonja / Csilla Barath Bastaić, Ornela Vištica, Ozren Opačić

Trajanje: 90 min

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije